Montreal Canadiens-hyökkääjä Max Domi on liittynyt joukkueeseen sen valmistautuessa elokuun alussa käynnistyviin pudotuspeleihin.

25-vuotiaan kanadalaisen pelaaminen jatkopeleissä oli aiemmin epävarmaa hänen sairastamansa ykköstyypin diabeteksen takia. Sairautensa vuoksi Domi kuuluu koronaviruspandemian riskiryhmään.

Domi jätti Canadiensin harjoitusleirin ensimmäisen viikon väliin, mutta teki joukkueen kannalta myönteisen ratkaisun käytyään ensin perusteelliset keskustelut lääkäreiden kanssa.

– Tämä on minun ratkaisuni. En sano muille ykköstyypin diabetesta sairastaville, että heidän pitäisi seurata minua. Jokaisen on tehtävä oma päätöksensä perustuen kokemukseensa ja ratkaisuun yhdessä perheensä kanssa, Domi totesi NHL:n virallisten nettisivujen mukaan Canadiensin tiistain harjoitusten jälkeen.

Niin keskushyökkääjänä kuin laidassakin pelaamaan pystyvä Domi on Canadiensille tärkeä palanen. Kanadalainen oli joukkueen ykköspistemies kaudella 2018-19, kun 82 ottelussa syntyi 72 (28+44) tehopistettä. Maaliskuussa keskeytyneellä runkosarjakaudella jälki ei ollut aivan yhtä kovaa. 71 ottelun saldo oli 17+27=44.