Chicago Blackhawksin entinen GM Mike Smith on nostattanut kiekkomaailmassa haloon The Athletic -lehdelle antamilla suorilla lausunnoillaan.

Smith paljasti muun muassa, että Dustin Byfuglienin varaaminen vuonna 2003 aiheutti paljon kärhämää Blackhawksin seurajohdon kesken.

Smith myös kertoi, että seuraikoni Duncan Keithin varaaminen ei ollut yhtään Blackhawksin presidentin Bob Pulfordin mieleen. Pulfordin kerrotaan olleen lähellä antaa Smithille potkut tämän kakkoskierroksen varauksen takia.

Smithin mukaan Pulfordin ”Keith-inho” oli jopa lähellä tietää todellista kardinaalimokaa Blackhawksille.

– Smith kutsui tätä huhuksi, joten tämä tieto kannattaa vielä hieman varauksella. Smithin mukaan Pulford oli äärimmäisen lähellä kaupata Keithin Philadelphia Flyersiin. Vaihtokaupan vastikkeena Blackhawks olisi saanut kolme pelaajaa, joista kaksi ainakin olivat 34-vuotiaat Jeremy Roenick ja Tony Amonte. Heidät olisi tuotu takaisin Blackhawksiin viettämään uransa ehtoovuosia, The Athletic -lehti kertoo.

Kun Roenickin ja Amonten urat lähtivät vaihtoehdotuksen aikoihin rajuun laskuun, niin Keithistä kehittyi muutama vuosi sen jälkeen yksi NHL:n parhaista puolustajista. Keith on voittanut Blackhawksin riveissä kolmesti Stanley Cupin sekä kahdesti NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon.