Chicago Blackhawksin entinen GM Mike Smith tiivistää aikansa seurassa kahteen sanaan: yhtä helvettiä. Hän työskenteli seurassa vuosina 2000-2004, ja vastasi muun muassa Dustin Byfuglienin, Corey Crawfordin, Brent Seabrookin ja Duncan Keithin varaamisesta.

Aikanaan kaikki varaukset saivat kovaa kritiikkiä seurajohdolta. Keithin varaaminen oli lähellä maksaa Smithin työpaikan. Entinen GM muisteli The Athleticin haastattelussa keskustelua, jonka hän kävi amatööriskouttauksen johtajan Bill Lesukin kanssa. Lesuk halusi varata pienikokoisen Keithin.

– Mikä tässä on ongelma? Varaa hänet, Smith sanoi.

– No, hän on vain 177-senttinen ja painaa 74 kiloa. Ja sinä saat kovaa kritiikkiä, jos otamme hänet, Lesuk perusteli.

– Bill, meitä kritisoidaan joka tapauksessa, otimme kenet tahansa. Muistan, kuinka minut revittiin riekalaieksi, kun varasin Teppo Nummisen Winnipegissä.

– No, luulen, että hän tulee kasvamaan, mutta hänellä on kaikki pelin osa-alueet hallussa, kun katsotaan, mihin tämä liiga on menossa.

Keith osoittautui Chicagolta erinomaiseksi varaukseksi, vaikka se olikin maksaa GM:n työpaikan. 36-vuotias puolustaja on voittanut urallaan kolme Stanley Cupia ja kaksi parhaan puolustajan Norris Trophya.