Jokerien puolustaja Mikko Lehtonen on kuulunut tällä kaudella KHL:n parhaisiin puolustajiin.

26-vuotias turkulaislähtöinen puolustaja on nakutellut kauden 47 pelissä pakille hurjat tehot 15+22=37. Lehtosen otteet ovat luonnollisesti herättäneet myös lukuisten NHL-seurojen kiinnostuksen. Asian myöntää MTV Urheilulle myös miehen agentti Mika Rautakallio.

– Sieltä on tullut lukuisia yhteydenottoja, Rautakallio vahvistaa.

Päätöksiä ensi kauden suhteen ei kuitenkaan olla pelaajan leiristä tekemässä ennen kauden päättymistä.

– Mitä tulee Pohjois-Amerikkaan, niin jos sen suhteen tulee enempää keskusteltavaa, niin se tapahtuu Jokereiden kauden ja potentiaalisten MM-kisojen jälkeen. Sitten kun kausi on paketissa. Olen kertonut tuon saman seuroille. Hän keskittyy nyt pelaamiseen ja korostan, että hänellä on voimassa oleva sopimus Jokereiden kanssa myös ensi kaudesta, Rautakallio lisää MTV Urheilun haastattelussa.

Täksi kaudeksi ruotsalaisesta HV-71:stä KHL:ään siirtyneellä Lehtosella oli ennestään allaan jo neljä tehokautta. Ennen Ruotsin pestiään mies kuului kahden kauden ajan KooKoon ja kauden verran Tapparan tehopuolustajiin. Puolustaja oli myös Leijonien matkassa voittamassa viime kevään sensaatiomaista MM-kultaa tehtaillen 10 peliin kovat tehot 1+6=7.