The Athletic -lehti on jälleen tiedustellut lähes 400:lta NHL-pelaajalta erinäisistä kysymyksistä sarjaan liittyen.

Suomalaisittain yksi mielenkiintoisimmista kohdista oli NHL:n aliarvostetuimman pelaajan äänestys.

Viime vuoden tapaan äänestyksen voittajaksi valikoitui Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov, joka kaapi ylivoimaisen 22 prosentin ääniosuuden.

– Minulle on hän on sarjan TOP-3 pelaaja, enkä usko, että moni muu sanoisi samaa, nimettömänä pysytellyt Atlantic-divisioonan pelaaja kertoi.

– Barkovilla on NHL:n parhaat kädet isoksi pelaajaksi. Hän on valtava, hänellä on uskomaton laukaus sekä uskomaton pelisilmä – hänellä on kaikki ominaisuudet yhdessä paketissa. Ei ole asiaa, joka hänen pelistään puuttuisi, Central-divisioonan seuraa edustava pelaaja ylisti.

Listauksen toiselta sijalta löytyi Barkovin pelitoveri Jonathan Huberdeau, joka oli kahminut yhdeksän prosenttia äänistä.

– Huberdeaulla oli viime kaudella 92 tehopistettä, eikä kukaan siltikään tiennyt hänestä. Edes minä en tiennyt tätä, ennen kuin kävin katsomassa tilastoja, Metropolitan-divisioonan pelaaja ällisteli.

Kolmannelle sijalle valikoitui Washington Capitalsin ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström (8%), kun taas neljännen sijan jakoivat kolmen prosentin äänisaldollaan Tampa Bay Lightningin sentteri Brayden Point sekä Minnesota Wildin Jared Spurgeon.