Joulukuu on tavallisesti juhlan ja pyhien aikaa. NHL:ssä joillekin tähdille joulukuu oli kuitenkin enemmän tuskaa kuin mitään muuta. Kasasimme tähän artikkeliin floppikentällisen joulukuun isoimmista epäonnistujista.

Lue myös: Läpimurtopelaajia ja unohdettuja tähtiä – tässä on NHL:n joulukuun tähdistökentällinen!

Maalivahti: Mike Smith, Edmonton Oilers

Edmonton Oilersin alkukauden lento on vaihtunut syöksylaskuun. Yksi iso syy on maalivahtipeli. Kokenut Mike Smith torjui viidessä ottelussa eikä onnistunut nappaamaan ainuttakaan voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa oli murheellinen 82,8.

Vasen puolustaja: Jake Muzzin, Toronto Maple Leafs

Jake Muzzin siirtyi kesken viime kauden Los Angeles Kingsistä Toronto Maple Leafsiin isojen odotusten saattelemana. Hänen piti olla isäntä mies puolustuksessa, jolla on myös iso pistepotentiaalia. Joulukuussa Muzzin jäi kiikaritehoille ja jäähyminuutteja kertyi runsaasti.

Oikea puolustaja: Mike Green, Detroit Red Wings

Kokeneen Mike Greenin joulukuu oli harvinaisen synkkä. Hän merkkautti 11 ottelussa tehot 1+1=2. Tehotilasto sen sijaan oli koko NHL:n puolustajien surkein, -13. Jääaikaa Green nautti runsaat 21 minuuttia, joten hänen voi sanoa olleen joukkueelleen enemmän haitaksi kuin hyödyksi.

Mike Green oli joulukuussa kaukana parhaasta tasostaan. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Jeff Skinner, Buffalo Sabres

Jeff Skinner on ehdottomasti koko NHL-kauden isoimmista flopeista. Megasopimuksen allekirjoittanut laitahyökkääjä ei ollut joulukuussa sen paremmassa iskussa kuin syksylläkään. 12 ottelussa hän nakutti tehot 1+3=4 ja tehotilasto jäi seitsemän astetta pakkaselle.

Keskushyökkääjä: Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Leon Draisaitl nakutti joulukuussa maistuvat tehot (7+7), vaikka syksyn pistetahti hyytyikin selvästi. Saksalaishyökkääjän joulukuu muuten kuin tehojen valossa oli kuitenkin surkea. Hänen tehotilastonsa oli 24 astetta pakkasella, joka oli surkein lukema koko NHL:ssä. Joukkueen toisiksi huonoin tehotilasto oli -12, joten Draisaitlin lukema ei ole selitettävissä pelkästään huonolla joukkueella ja isolla peliajalla.

Oikea laitahyökkääjä: Corey Perry, Dallas Stars

Corey Perrystä ei odotettu Dallas Starsiin pistenikkaria vaan kokenutta vahvistusta alempiin ketjuihin. Kanadalaishyökkääjä merkkautti joulukuun 13 otteluun kelvolliset tehot 0+4=4, mutta hän ei pelannut missään nimessä voittavaa kiekkoa. Perry otti joulukuussa jatkuvia typeriä jäähyjä. Tammikuun alkukin alkoi typerällä ulosajolla Dallasin historian ensimmäisessä ulkoilmaottelussa.

LUE MYÖS:

The Athletic: tältä näyttäisi Suomen unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Kanadan unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Yhdysvaltojen unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Euroopan unelmakokoonpano