NHL:n joulukuulle mahtui monia yllätyksiä. Useat alkukauden kuumat nimet jäähtyivät juhlapyhien aikaan, kun taas liigan eturivin tähdiksi nousi joukko uusia nimiä. Kasasimme tähdistökentällisen näistä joulukuun parhaista NHL-pelaajista.

Lue myös: Näille kiekkoilijoille pukki toi risuja – tässä on NHL:n joulukuun floppikentällinen!

Maalivahti: Tristan Jarry, Pittsburgh Penguins

Vasta 24-vuotias Tristan Jarry on noussut tällä kaudella Pittsburgh Penguinsin ykkösvahdiksi. Joulukuussa kanadalaisvahti nousi aivan uudelle tasolle. Hän torjui kahdeksan voittoa yhdeksästä ottelusta. Hänen torjuntaprosenttinsa joulukuussa oli huima 94,7.

Vasen puolustaja: Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Victor Hedman on joukkueensa ehdoton ykköspuolustaja, ja joulukuussa hän oli poikkeuksellisen kovassa vedossa. Ruotsalaispakki nakutti 14 ottelussa tehot 5+10=15. Tehotilastokin jäi kuusi pykälää plussan puolelle.

Oikea puolustaja: Roman Josi, Nashville Predators

Nashville Predatorsin Roman Josi ei ole kuulunut monien asiantuntijoiden papereissa NHL:n eliittipuolustajiin enää muutamaan vuoteen. Tällä kaudella sveitsiläistähti on kuitenkin päässyt näpäyttämään epäilijöitään. Joulukuussa lento oli erityisen kovaa, kun Josi iski 12 ottelussa tehot 7+8=15.

Roman Josi on ollut tällä kaudella Nashvillen ehdoton ykköstähti. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Jonathan Huberdeau, Florida Panthers

Jonathan Huberdeau on tehnyt Florida Panthersissa historiallisen kovaa jälkeä yhdessä Aleksander Barkovin kanssa. Hän olikin joulukuussa NHL:n kovin pistemies. 13 otteluun kanadalaishyökkääjä iski tehot 6+16=22.

Keskushyökkääjä: Mark Scheifele, Winnipeg Jets

Winnipeg Jetsin kapteeni Blake Wheeler on pelannut ailahtelevasti tällä kaudella. Hänen tavallinen tutkaparinsa Mark Scheifele on kuitenkin näyttänyt, että hän pystyy tekemään tulosta Wheelerin kanssa tai ilman. Joulukuussa ykkössentteri iski 13 ottelussa tehot 9+11=20.

Oikea laitahyökkääjä: Artemi Panarin, New York Rangers

Isolla rahalla hankitut vapaat agentit ovat perinteisesti osoittautuneet pettymyksiksi NHL:ssä. Artemi Panarin on toista maata. Venäläishyökkääjä on takonut kovaa tulosta New York Rangersissa. Joulukuussa taituri iski 14 otteluun tehot 10+12=22.

LUE MYÖS:

The Athletic: tältä näyttäisi Suomen unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Kanadan unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Yhdysvaltojen unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Euroopan unelmakokoonpano