Arizona Coyotesin suomalaismaalivahti Antti Raanta palkattiin kesällä 2017 joukkueen uudeksi ykkösvahdiksi rahakkaalla, päälle neljän miljoonan dollarin vuositulot takaavalla sopimuksella.

Suomalaisesta kaavailtiin jo tuossa vaiheessa seuran pitkäaikaista ykkösmaalivahtia, mutta viime kauden loukkaantuminen on pudottanut 30-vuotiaan raumalaisen seuran nokkimisjärjestyksessä Darcy Kuemperin taakse vaihtomiehen rooliin. Tämä taas on nostanut suomalaisen mukaan siirtospekulaatioihin. Raanta myöntääkin varsinkin vaimonsa stressaavan aika ajoin mahdollisen maisemanvaihdon puolesta.

– Huhut ovat osa tätä bisnestä. Olen ollut täällä pian kolme vuotta ja kehittynyt kausi kaudelta paremmaksi ja paremmaksi. Tällä hetkellä meillä on mahdollisuus voittaa jotain suurta, joten haluat tietysti pysyä seurassa ja nähdä mitä voimme saada aikaan. Vaimoni on toisinaan hieman ahdistunut siitä, mitä sosiaalisessa mediassa kirjoitetaan (siirtohuhut), mutta hänkin on jo enemmän sinut asian kanssa. Itse en ajattele asiaa liiemmin, Raanta avaa tilannettaan The Athleticille.

– Ehkä luen toisinaan joitain huhuja, mutta olen jutellut asiasta valmennuksen sekä GM John Chaykan kanssa ja kuullut pelkkää positiivista, joten tällä hetkellä keskityn ainoastaan peleihin, suomalainen jatkaa.

Ykkösvahdin tontti taas tarjolla

Raanta sai hiljattain uuden mahdollisuuden napata jo käsistä karannut ykkösvahdin tontti takaisin itselleen sensaatiomaisen viime kauden sekä tämän kauden alun pelanneen Kuemperin loukkaannuttua. Eteen avautunut haaste ei suomalaista pelota, päinvastoin.

– Et halua nähdä kenenkään loukkaantuvan saadaksesi tilaisuutesi, mutta tämä on osa lajia. Toisinaan ikäviä asioita tapahtuu, ja tällöin sinun on vain oltava valmiina. Kun tein sopimuksen tänne, halusin olla se kaveri, joka vie joukkueen pudotuspeleihin ja voittaa jotain suurta. Päätavoitteeni kesällä oli valmistaa itseni tilanteeseen, jossa pystyn kantamaan isoa vastuuta ja pelaamaan paljon pelejä, jos tilanne sitä vaatii. Olen valmis haasteeseen. Nyt haluat vain todistaa tasosi, Raanta kommentoi eteen avautunutta tilaisuutta.

Suomalaisvahti on torjunut alkukaudella 13 ottelussa torjuntaprosentilla 91,9.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Antti Raannalla loistosauma napata ykkösvahdin paikka takaisin: alkukauden sensaatiovahti pitkään sivussa