Los Angeles Kingsin hyllyttämän takavuosien tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshukin Pohjois-Amerikassa puhuttaa kiekkofaneja.

Konkarihyökkääjän uskotaan palaavan viimeistään ensi kaudeksi takaisin KHL:ään, jossa mies kiekkoili viiden kauden ajan ennen paluutaan taalajäille viime kaudeksi. Ainakin Avangard Omskin on uskottu olevan kiinnostunut 36-vuotiaan ex-supertähden palveluksista. Seuran puheenjohtaja Maksim Sushinski myöntää keskustelut, joskin seurapomo heittää heti perään jäitä KHL-fanien hattuihin.

– Kovaltshukin mukaan on liian aikaista ajatella asiaa (Omskiin siirtymistä). Kyllä, puhuin hänen kanssaan, mutta hän teki hyvin selväksi, että vaikka sopimus Kingsin kanssa irtisanottaisiin, hänen tavoitteensa on pysyä NHL:ssä. Hän haluaa yhä voittaa Stanley Cupin, Sushinksi kommentoi Radio Siberia Omskille.

– Miksi hän ei onnistu NHL:ssä? En usko ongelmien olevan fysiikassa. Todennäköisesti syy on myös valmentajan luottamuksen puutteesta. Kun Iljaan luotetaan, hän pelaa rennommin ja homma toimii, Omsk-pomo arvelee.

Suurin syy ”Kovyn” epäonnistumiseen uusimmalla NHL-visiitillä lienee kuitenkin miehen nopeuden puute. Edelleen maalinteon taitavan konkarin luistelunopeus ei yksinkertaisesti riitä nyky-NHL:ssä maalipaikoille pääsemiseksi.

Kings hyllytti Kovaltshukin taannoin pelaavasta kokoonpanostaan. Lue lisää aiheesta täältä.