New York Islanders-hyökkääjä Otto Koivula debytoi NHL:ssä marraskuun puolivälissä ja on toistaiseksi pelannut ”kirkkaissa valoissa” neljä ottelua ilman tehopisteitä.

21-vuotias suomalainen vaikuttaa jo lyhyellä otannalla olevan joukkueestaan todella innoissaan.

– Aika spesiaali porukka, en ole ikinä ollut tällaisessa porukassa. Vaikka ollaan häviöllä, niin ikinä ei ole sellaista tunnetta, että tämä ottelu hävitään. Tosi tiivis porukka ja paljon hyviä äijiä. Hyvin yhtenäinen porukka, Koivula luonnehtii joukkuetta NHL:n suomenkielisellä nettisivulla.

Suurimman vaikutuksen tulokkaaseen vaikuttaa tehneen päävalmentaja Barry Trotz.

Trotz luotsaa Islandersia toista kauttaan ja voitti ennen sinne tuloaan Washington Capitalsissa Stanley Cupin.

– Kyllä näkee, että hän on mestarivalmentaja. Yksityiskohtiin mennään paljon ja pidetään pitkiä palavereita. Jokainen juttu pelissä käydään tarkasti läpi, jotta kaikilla on kristallinkirkas käsitys siitä, mitä tehdään jäällä, Koivula toteaa ja jatkaa:

– Jokainen tietää, mihin pitää mennä. Jäällä ei ole semmoisia tilanteita tai paikkoja, joissa täytyisi miettiä, että mitä minun pitäisi tehdä. Meidän on tosi helppo pelata.

Koivula ehti ennen NHL-debyyttiään pelata tällä sesongilla AHL:n Bridgeport Sound Tigersissa kymmenen ottelua summaten niissä 5 (2+3) tehopistettä. Suomalainen pelaa parhaillaan toista kauttaan rapakon takana.