Winnipeg Jetsin hyökkäyksessä ensisijaisesti maaleistaan ja hirmukudistaan tutuksi tullut Patrik Laine on esitellyt kuluvalla kaudella uusia puoliaan pelaamisessa.

Suomalaistykki on nakuttanut alkaneen sesongin 17 pelissä vain neljä maalia, mutta toisaalta koko kauden saldo on ihan komea 4+11=15. Tehotilastokin on nyt aiempiin verrattuna siedettävä 0. Viime runkosarjakauden päätteeksi se oli suorastaan karmaiseva -24.

Suomalainen myönsi NHL:n virallisilla nettisivuilla tyytyväisyytensä siihen, että rooli on ollut muuttumaan päin muuallakin kuin maalien jatkuvassa latomisessa. Pelaaja on kokonaisvaltaisempi kuin ehkä koskaan aiemmin taalajäillä.

Vaan mikä miellyttää eniten?

– Varsinkin puolustusalueella rännikiekkojen hakeminen ja kiekkojen saaminen pois.

– Ne ovat sellaisia seikkoja, joihin olen toistaiseksi todella tyytyväinen. En ole enää vastuuton niissä, toisin kuin joskus. Luulenpa vaan, että en todennäköisesti ollut parhaiten puolustavia puolustajia NHL:ssä, tämän kauden syöttökone veistelee.

Laine on tehnyt töitä kesällä apuvalmentaja Todd Woodcroftin kanssa kuulemma pienten yksityiskohtien parissa.

– Se on auttanut minua nyt.

Kohauttava kommentti

Kesällä ja sykysyllä pitkään sopimuksettomana ollut ja neuvoitteluita käynyt suomalainen kohautti Iltalehdelle antamilla kommenteillaan.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, suomalainen laukoi aviisille syksyllä.

Mistä ihmeestä näissä suht’ poikkeuksellisissa sanoissa oli kyse?

– Se oli vain ja ainoastaan viesti, jolla yritin saada enemmän vastuuta, enemmän minuutteja ja toivottavasti myös joukkueelle enemmän voittoja.

Nyt Laine kommentoi Jetsin kärkipelaajia hieman eri sävyyn, ei ”minä itse” -piikillä.

– Kaikki tähän joukkueeseen kuuluvat pelaajat haluavat pelata heidän, Markin (Scheifele) ja Blaken (Wheeler) kanssa. He ovat tämän joukkueen johtajia.

Kuten todettua, oomaankin tekemiseen suomalainen on tyytyväinen.

– Ainakin toistaiseksi olen sitä mieltä, että olen pelannut hyvää jääkiekkoa näiden kahden kanssa. Potentiaalini piilee siinä, että voin tehoilla oikeiden jätkien kanssa. Mutta en ole pelannut liian monta peliä heidän kanssaan toistaiseksi.

Lainekin nauttii Jets-pelaajien arvostusta. Pelaaja on tehnyt uransa 254 runkosarjan pelissä tehot 114+85=199. Vire on ollut siis tasaisen hyvä läpi vajaat kolme ja puoli kautta kestäneellä NHL-uralla.

– Hänen kutinsa on vaarallinen ja eri joukkueet yrittävät keksiä ratkaisuja siihen, Scheifele sanoi.

– Mutta kun joukkueet ottavat hänet ylivarovasti, on silloin joku muu pelaaja tai paikka avoimempi.

Lue myös: Patrik Laineelle hurjat tehot – Aleksander Barkov jäi kakkoseksi suomalaisten kohtaamisessa