Dallas Starsin alkukausi on ollut odotuksiin nähden paha rimanalitus, sillä seura majailee 16 pisteellään läntisen konferenssin neljänneksi viimeisellä sijalla.

Starsin synkän kauden kirkkaimmat valopilkut ovat olleet suomalaisnuorukaiset Miro Heiskanen ja Roope Hintz.

The Athletic -lehden toimittaja Sean Shapiro uteli nimettömänä pysyneiltä NHL:n pelaajatarkkailijoilta Starsin alkukaudesta, ja puheeksi tuli nopeasti juuri seuran suomalaistimantit.

– Hintz ihan aito tapaus. Niin on myös Heiskanen. On lähes jopa harmi, että heillä menee nyt hyvin, kun näillä Starsin kärkijätkillä on vaikeaa. Uskon, että NHL-seurat alkavat pian vartioimaan Heiskasta jäällä. Ehkä siten Stars saa myös Klingbergistä enemmän irti, koska hän pääsee pelaamaan helpompia vastaan, toisen NHL-seuran pelaajatarkkailija kertoi.

Erityisesti Heiskasen otteet Starsin takalinjoilla kerää hurjaa ylistystä.

– Vittu, Heiskanen on niin hyvä. Hän on kehittynyt jopa viime kaudesta. Tässä sarjassa ei ole montaa puolustajaa, joka vaikuttaisi otteluun yhtä paljon kaikilla kolmella eri kaukalon alueella. Uskon, että hän myös tietää sen. Hän pelaa aivan kuin hän tietäisi olevan paras pelaaja jäällä, NHL-scotti hehkutti.

Lue myös: Kaapo Kakko takoi NHL-uransa parhaat tehot – teki samalla Rangersin seurahistoriaa!