Suomalaishyökkääjä Aleksi Saarelan matka Pohjois-Amerikassa on ollut vähintäänkin erikoinen.

22-vuotias Rauman Lukon kasvatti on pelannut rapakon takana nyt kolme vuotta ja hänet on kaupattu jo kolmeen otteeseen.

Viimeisin näistä tapahtui tällä viikolla, kun Carolina Hurricanes lähetti suomalaisen Florida Panthersiin. Toiseen suuntaan matkasi puolustaja Ian McCoshen.

Jos Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin raportointia uskoo, niin ei vaikuta enää sattumalta, että nuori suomalainen on kaupattu näinkin moneen otteeseen NHL:ssä.

– Saarela on kiehtova tapaus. Rangersin vuoden 2015 kolmannen kierroksen varaus kaupattiin ensiksi Hurricasiin. Sen jälkeen hänet kaupattiin Blackhawksille, ja nyt viimeisimpänä matka jatkui Florida Panthersiin. Hänen lahjakkuuttaan ei voi kiistää. Yksi hänen joukkuetovereistaan sanoi, että: ”Saarelan laukaus on todellinen pommi, mutta on olemassa syy siihen, miksi hänet on kaupattu niin monta kertaa.” Friedman avasi 31 Thoughts -kolumnissaan.

Viime kaudella 30 maalia AHL:ssä tykittänyt Saarela aloitti uudessa AHL-seurassaan vaisusti, kun viiteen otteluun syntyi vain yksi syöttöpiste.

– Hän lähti Carolinasta ovet paukkuen, jonka jälkeen NHL-organisaatio väitti, että hän ei tehnyt tarpeeksi töitä, eikä häntä kiinnostanut muuttaa sitä. Hän ei saanut paljoa peliaikaa Rockfordissa (Blackhawksin farmiseura), eikä hän pitänyt siitä. Florida saattaa olla hänen viimeinen pysäkki Pohjois-Amerikassa, Friedman kertoo.