Dallas Starsin suomalaissensaatio Roope Hintz on tullut NHL:ään kirjaimellisesti lentävään tyyliin.

Hurjan luistelunopeuden omaava tamperelainen on tehnyt tällä kaudella 11 otteluun jo kuusi maalia. Tällä lukemalla irtoaa paikka Starsin sisäisen maalipörssin kärkipaikalta.

22-vuotiaalla Hintzillä on menossa tärkeä kausi, sillä hänen tulokassopimuksensa päättyy tulevana kesänä.

– Hintz on kiehtova RFA-tapaus ensi kesänä, sillä hän voi tehdä 40 maalia tällä kaudella, jos sama tahti jatkuu. Hintzillä ei kuitenkaan ole syytä allekirjoittaa jatkosopimusta kauden aikana, sillä hän saa parhaan arvon itsestään tulevana kesänä, The Athletic -lehden toimittaja Sean Shapiro avasi.

– En usko hänen realistisesti saavan Sebastian Ahon kaltaisia rahoja, eli 8,45 miljoonaa dollaria vuodessa. Enemmänkin Nico Hischierin 7,25 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus asetti markkina-arvon, Shapiro jatkoi.

Hintzin tuleva sopimus voi tuoda samalla ongelmia Starsille.

– Vaikka Hintz saisikin Ahon kaltaisen rahasumman, niin se ei tuhoaisi Starsia. Mutta se maksaisi joukkueelle Mattias Janmarkin, tai sitten aiheuttaisi vaikeita päätöksiä Radek Faksan suhteen, toimittaja kertoo

Shapiro ei ainakaan lähtenyt ujostelemaan arviollaan viime kaudella 22 pistettä tehneen Hintzin tulevasta sopimuksesta.

– Jos Stars haluaa välttää siltasopimuksen, eikä Hintzin tahti hyydy, niin kahdeksan miljoonan dollarin palkka ei ole mahdottomuus, hän lataa.