Colorado Avalancheen kesällä siirtynyt Joonas Donskoi on saanut uudelle arjelleen upean alun. San Jose Sharksia aiemmin edustanut suomalainen on mättänyt seitsemässä pelissä 3+3=6.

Uusista hankinnoista Donskoi sekä Nazem Kadri ja Andre Burakovsky muodostavat ”New Guy Line” -ketjun. Avsin GM Joe Sakic myönsi NHL.comin suomenkielisellä sivustolla saaneensa sitä, mitä hän halusikin.

– Päätimme hankkia niin paljon syvyyttä ryhmäämme kuin pystyimme. Uskomme, että hyökkäyskalustomme voi laittaa liigan mitä tahansa muuta hyökkäyskalustoa vastaan.

Lauantain vastaisena yönä Colorado kurmotti Florida Panthersia jatkoajan päätteeksi luvuin 5-4. Donskoi saalisti tehot 1+2=3, Burakovsky kiskoi kaksi maalia.

– Kadrin ketju Donskoin ja Burakovskyn kanssa toi meille virtaa. He tekivät maaleja tärkeisiin paikkoihin, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar iloitsi.

– He (kakkosketju) tekevät hyviä asioita illasta toiseen. Mutta Florida-ottelussa tykkäsin siitä, että Donskoi voitti kaikki taistelut kiekosta, ja niin teki Kadrikin. Burakovskylla on tällä hetkellä pelissään itseluottamusta ja rehvakkuutta, Bednar ylisti.

Etenkin suomalaishyökkääjä sai kehuja – eikä pelkästään tehojensa takia.

– Donskoi pelaa koko kaukalon pituudella. Hänet voi laittaa eri paikkoihin kokoonpanossa. Valmentajat rakastavat hänen pelityyliään, Sakic ylisti.

Avalanchessa puhaltaa vahva myötäinen, sillä joukkue ei ole jäänyt kertaakaan pisteittä. Colorado kohtaa sunnuntain vastaisena yönä Tampa Bay Lightningin.