Toronto Maple Leafsin riveissä alkukaudesta unelmapaikan kahden megatähden, John Tavaresin ja Mitch Marnerin rinnalla saanut Kasperi Kapanen on kolmen pelin jälkeen ainoa yhä pisteittä oleva Leafs-hyökkääjä.

Runkosarjan toisella kierroksella, vieläpä kaiken kansan edessä Hockey Night in Canada -ottelussa järjettömällä mailan heitollaan kanadalaismedian hampaisiin joutunut Kapanen ei ole saanut alkukaudesta peliään uomiinsa.

Miehen tekeminen ei tällä hetkellä tuo lisäarvoa joukkueelle. Pelipaikka Tavaresin ja Marnerin rinnalla velvoittaa. Kuka tahansa NHL-pelaajista ottaisi koska tahansa kiljuen Kapasen tontin kyseisestä ketjusta. Myös Kapasen tehotilasto näyttää kolmen pelin jälkeen karmeaa lukua -4.

Pelipaikka kärkiketjussa onkin nyt enemmän kuin vaakalaudalla. Toronto Sunin toimittaja Steve Simmonds sanoikin osuvasti Kapasen olevan pelipaikkansa suhteen tällä hetkellä ”todella, todella lyhyessä hihnassa”.

– Häneen kohdistui valtavat odotukset kauden alla. Hänellä on taskussaan uusi sopimus ja hänelle annettiin Zach Hymanin paikka Tavaresin ja Marnerin ketjussa. Kaikki ajattelivat, että siinä on mahtava paikka kukoistaa, mutta tähän mennessä ei ole tapahtunut mitään, Simmons niputtaa suomalaislaiturin alkukautta.

Huomiota herättävää on myös se, että vaikka Kapanen on yhä kiikareilla, on jättisopimuksen juuri kauden alla solminut Marner nakuttanut kolmeen peliin jo tehot 2+3, Tavareskin 0+3.

”Minun täytyy parantaa”

Kapasella itsellään on mielessään lääkkeet tilanteen korjaamiseksi.

– Minun pitää vain pysyä positiivisena. En sano ketjumme olleen huonon, mutta emme ole päässeet täyteen potentiaaliimme. En ainakaan minä. Minun täytyy parantaa, Kapanen kommentoi Toronto Sunille.

– Minun täytyy saada jalat liikkeelle, pelata fyysisesti, taklata niin paljon kuin mahdollista ja saada kiekkoa heille, sekä päästä maalille ohjaamaan kiekkoja, Kapanen luetteli kehityskohteitaan.

Kapasen seuraava näytönpaikka on edessä perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa viime kauden ylivoimaisen ykkösjoukkueen Tampa Bay Lightningin vieraillessa Torontossa.

LUE MYÖS: Jevgeni Malkinin loukkaantumisesta tipahti lisätietoja – suomalaistulokas saamassa näyttöpaikan?

LUE MYÖS: Huippu-uutisia! Oliwer Kaski ja tukku muita nimiä nostettiin NHL-kokoonpanoon