Toronto Maple Leafs ja tähtihyökkääjä Mitch Marner saivat vihdoin sopimussaagansa päätökseen, kun kanadalainen rustasi nimensä jättimäiseen jatkopaperiin.

Marnerin tuore sopimus on kuusivuotinen ja se takaa järisyttävän 10,893 miljoonan dollarin palkan.

NHL:ssä on monta rajoittamatonta vapaata agenttia, jotka varmasti ottavat Marnerin sopimuksen avosylin vastaan. Tulihan 22-vuotiaasta Maple Leafs -hyökkääjästä kertaheitolla koko NHL:n seitsemänneksi eniten tienaava pelaaja.

Yksi näistä rajoittamattomista vapaista agenteista on suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen, joka ei ole vieläkään päässyt Colorado Avalanchen kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksesta.

Rantanen on Marnerin tapaan 22-vuotias, sekä hän on takonut viime vuosina lähes samalla pistekeskiarvolla pinnoja NHL:ssä kuin Marner. Useiden arvioiden mukaan Marnerin ja Rantasen sopimukset tulevat olemaan näistä syistä hyvinkin samantyyppisiä.

Colorado Hockey Now -sivuston kokenut toimittaja Adrian Dater näkeekin, että Marnerin sopimus oli huikea uutinen Rantasen leirille.

– Avalanchen täytyy maksaa Mikosta nyt paljon enemmän kuin he alun perin halusivat. Tämä Marnerin sopimus voi olla huono uutinen heidän sopimusneuvotteluille, Dater kirjoitti Twitterissä.

LUE MYÖS: Mikko Rantasen jatkosopimus lähellä? Lähde: Osapuolten näkemykset näin lähellä toisiaan!