NHL:n rajoitettujen vapaiden agenttien tilanne on auennut kunnolla. Tähän asti isoimmasta sopimuksesta ovat vastanneet Toronto Maple Leafs ja Mitch Marner, jotka välttyivät pitkiltä sopimustaisteluilta kuuden vuoden ja 10,893 miljoonan dollarin vuosipalkkaisella sopimuksella.

Marnerin sopimusta käytetään esimerkkinä muillekin rajoitetuille vapaille agenteille. Erityisesti tuore sopimus lämmittää varmasti Mikko Rantasen ja hänen agenttinsa mieltä. NHL-sisäpiirintoimittaja Bob McKenzie nimittäin povaa Rantaselle kovempaa palkkaa kuin Marnerille.

– Mikko Rantanen on mielenkiintoinen kaveri, koska hänellä taisi olla enemmän pisteitä kuin Marnerilla ja hän oli liigan parhaita pistemiehiä pitkin kautta, ja on aloittanut NHL-uransa uskomattomalla tavalla. Hän on iso kaveri, ja luulen hänen leirinsä ajattelevan, että hän ansaitsee enemmän palkkaa kuin Marner saa, McKenzie kommentoi.

Marner teki viime kaudella täydessä runkosarjassa 94 tehopistettä. Rantanen puolestaan pelasi vain 74 ottelua ja teki niissä 87 pistettä. Hän teki siis enemmän pisteitä ottelua kohden kuin Marner.

Lähes 11 miljoonan dollarin vuosipalkka olisi ennätyksellinen suomalaiselle NHL-pelaajalle. Tähän mennessä suomalaisten palkkakuningas on Sebastian Aho, joka tienaa miltei 8,5 miljoonaa dollaria kaudesta.