Mitch Marnerin sopimuksen ajatellaan olevan tärkeä verrokki, kun Colorado Avalanche ja Mikko Rantasen agentti neuvottelevat suomalaisen jatkosopimuksesta. Voit lukea lisää Rantasen tulevasta palkasta tästä.

Coloradolla on kuitenkin takataskussaan yksi valttikortti Marnerin sopimukseen vertaamisessa. Veroprosentti Coloradossa on huomattavasti pienempi kuin Torontossa. Näin ollen seura voisi maksaa Rantaselle pienempää palkkaa, mutta tämä saisi silti käteen saman verran kuin Marner. Näin seuralla jäisi enemmän rahaa käytettäväksi muuhun joukkueeseen.

Marner tienaa uudessa sopimuksessaan kaudesta 10,893 miljoonaa dollaria. Saadakseen saman verran käteen verojen jälkeen Rantasen pitäisi tienata 9,125 miljoonaa.

Samankaltainen järjestely nähtiin, kun Steven Stamkos teki edullisen jatkosopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa. Toronto Maple Leafs olisi ollut tuolloin valmis tarjoamaan maalitykin palveluksista isompaa palkkapussia, mutta verot huomioituna Tampa Bayn tarjous oli rahallisesti selvästi kannattavampi.