Toronto Maple Leafs kohautti kunnolla NHL:ää vuonna 2015 heivaamalla seuran silloisen ykköstykin Phil Kesselin jättikaupassa Pittsburgh Penguinsiin.

Maple Leafs tarjosi Penguinsille kaupassa Kesselin lisäksi myös hyökkääjä Tyler Biggsin, puolustaja Tim Erixonin sekä toisen kierroksen varausvuoron.

Vastikkeena Maple Leafsiin saapui puolustaja Scott Harrington, hyökkääjä Kasperi Kapanen, hyökkääjä Nick Spaling sekä ensimmäisen -ja kolmannen kierroksen varausvuorot.

Maple Leafsissä kaupan aikaan edustaneella hyökkääjällä Joffrey Lupulilla ei ole kuin hyvää sanottavaa Kesselistä.

– Phil on loistava jätkä. Hän on ihan uskomaton. Kaikki rakastavat häntä – paitsi Toronton media vihasi häntä, sillä hän ei antanut heille sitä, mitä he halusivat. Se on hänen persoonansa. Hän halusi pelata vain jääkiekkoa, eikä muuta, Lupul kertoi Spittin’ Chiclets -podcastissa.

– Hän ei ehkä halunnut tehdä paljoa töitä – hän halusi mielummin pelata pingistä. Voitko syyttää kaveria siitä? NHL:ssä viimeksi vuonna 2016 pelannut kanadalainen jatkoi.

Lupulilla on selvä viesti ihmisille, jotka uskovat Maple Leafsin asioiden menevän paremmin ilman Kesseliä:

– Olette ihan v*tun typeriä? Se jätkä painoi joka kausi yli 40 maalia. Odottaa vain, kun olemme kolmannessa erässä yhden maalin tappiolla ja saamme ylivoiman. Tulemme varmasti kaipaamaan silloin tätä kaveria, Lupul laukoo.

Kesselin voittoisa taival Pengunsissa päättyi tänä kesänä, kun hänet kaupattiin Arizona Coyotesiin. Näin ollen kaupassa olleista pelaajista vain Kasperi Kapanen on enää samassa joukkueessa.