Siirtospekulaatiot kiihtyvät Rasmus Ristolaisen ympärillä – jatkaako suomalainen uraansa jossain näistä NHL-seuroista?

Nuorten kultaleijona Rasmus Ristolainen on yksi NHL:n kuumimpia suomalaisnimiä tällä hetkellä. Siirtohuhut ja -spekulaatiot eivät ota laantuakseen Buffalo Sabresin pakin ympärillä.

Sabresin alakertaa leimaa mielenkiintoinen fakta. Joukkueen alakerrassa on nimittäin useampi oikealta ampuva pakki, sillä Ristolaisen lisäksi oikea käsi alhaalla pelaavat tuore hankinta Henri Jokiharju sekä Zach Bogosian, Colin Miller, Brandon Montour ja Casey Nelson.

Tämä voisi olla yksi syy, miksei Ristolaisella välttämättä olisi tarvetta Sabresissa. Tai toki hän on joukkueen kärkipakkeja, mutta huhut eivät tämän faktan seurauksena ole ainakaan laantumaan päin.

The Hockey News arvioikin, että nyt Sabresilla olisi hyvä aika kaupata suomalainen.

Lehti painotti sitä, että vaikka Ristolainen on saanut viime vuosina etenkin karun tehotilastonsa takia rapaa niskaan, on suomalainen pelannut jatkuvasti NHL:n parhaimmistoa vastaan onnettomassa Buffalossa.

– Hän tekee vaikka nukkuessaan 40 pinnaa 24-vuotiaana. Hänellä on loistava ulottuvuus ja hän ampuu rightilta.

Aviisi nosti esille kolme mahdollisesti kiinnostunutta seuraa.

– Edmonton Oilers, Winnipeg Jets ja Tampa Bay Lightning nousevat ensimmäisenä mieleen.

Lähde perusteli näkemyksiään passelisti.

– Edmonton voisi luopua Ryan Nugent-Hopkinsista, joka tienaa vain muutamia satoja dollareita enemmän kuin Ristolainen. Winnipeg tarvitsee pakistoonsa kärkiosaamista Jacob Trouban lähdettyä. Heillä ei ole varaa luopua Bryan Littlestä, mutta he voisivat antaa kaupassa Jack Roslovicin? Myös Nikolaj Ehlersissä voisi olla hyvin kauppa-arvoa.

Tampasta kirjoitettiin seuraavaa:

– He eivät ole kovin innoissaan olleet kauppaamassa Tyler Johnsonia. Mutta jos miettii rahaa ja pelipaikkoja, hän olisi täydellinen lisä Buffaloon.

Ristolainen on pelannut Buffalon alakerrassa 424 runkosarjan ottelua tehoin 36+158=194. Tehotilasto on järkyttävä -143. Pudotuspelejä vyölle ei ole kertynyt.