Eeli Tolvasella on syksyllä edessään haastava tehtävä, kun hän yrittää napata harjoitusleirillä paikan Nashville Predatorsin kovasta hyökkäyksestä.

The Athletic -lehden Predatorsin toimittaja Adam Vingan kuitenkin uskoo, että ilman yllätyksiä 20-vuotiasta suomalaishyökkääjää tuskin nähdään NHL:ssä hetkeen.

– Tolvanen ja Rem Pitlick taistelevat NHL-paikasta, mutta elleivät he suorastaan häikäise harjoitusleirillä, uskon molempien aloittavan kautensa AHL:ssä Milwaukee Admiralsissa. Kummatkin heistä voidaan lähettää AHL:ään ilman siirtolistalle joutumista, Vingan valaisee.

Vingan haluaa silti muistuttaa, että Tolvasella on yksi ässä hihassaan: halpa tulokassopimus.

– Tolvasen kehitys näyttäisi olevan oikealla reitillä, ja hän on omistautunut myös tälle prosessille. En usko, että yksi ylimääräinen kausi AHL:ssä tekee pahaa hänelle. Hän voi jatkaa siellä hyökkäystaitojensa kehittämistä. Predators on niin lähellä palkkakaton rajaa, joten he ehkä haluavat käyttää tulevaisuudessa hyödyksi Tolvasen tulokassopimusta. Mitä nopeammin hän on valmis NHL:ään, sitä parempi se on Predatorsille, toimittaja kertoo.

Tolvanen pelasi suurimman osan viime kaudestaan AHL:ssä, jossa hän keräsi 58 ottelussa pisteet 15+20=35. NHL:ssä lupaava maalitykki pelasi vain neljä ottelua tehoin 1+1.