NHL:n vapaiden agenttien markkinat käynnistyivät Columbus Blue Jacketsin kannalta melko odotetusti, kun joukkueen kolme tähtipelaajaa, maalivahti Sergei Bobrovski ja hyökkääjät Artemi Panarin sekä Matt Duchene vaihtoivat maisemaa.

Bobrovskin uusi seura on Florida Panthers, Panarinin New York Rangers ja Duchenen Nashville Predators.

Sinitakkien pelaajat ovat ottaneet kolmikon lähdön ristiriitaisin tuntein. Panarinin hyvä ystävä Cam Atkinson kertoo saaneensa tiedon siirrosta jo aikaisessa vaiheessa.

– Artemi (Panarin) soitti minulle kirjaimellisesti kymmenen minuuttia siitä, kun oli allekirjoittanut sopimuksen. Hän kiitti minua yhteisestä ajastamme ja ystävyydestämme ja halusi varmistaa, että pysyisimme ystävinä myös jatkossakin, Atkinson kertoi The Athletic-lehdelle.

Blue Jacketsin kapteeni Nick Foligno purki tuntojaan osittain katkerankin kuuloisesti.

– Olen vain yllättänyt, oikeasti, koska jos todellakin haluat voittaa ja olet joukkueessa joka niin tekee, on hyvin yllättävää että lähdet, Foligno toteaa ja jatkaa:

– En halua syyttää heitä, sillä loppujen lopuksi sitä toivoo jätkiä, jotka haluavat voittaa Columbuksesssa ja he haluavat voittaa jossakin muualla. Odotamme innolla todistaaksemme heidän olleen väärässä.

Foligno kuitenkin myöntää jokaisella pelaajalla olevan oma visionsa mikä on heille parasta.

– On iso päätös ratkaista missä haluat pelata lopun uraasi. Sitä ei oikein pysty ymmärtämään, mutta sitä on kunnioitettava. Olen iloinen heidän puolestaan ystävänä, koska he ovat nyt siellä missä haluavat. Olenko sitten pettynyt joukkuetoverina? Kyllä, sanoisin että olen, mutta tähän liittyy niin paljon asioita. Minulle on tärkeää, että olemme kilpailukykyisiä, tätä on todella vaikea niellä, Foligno toteaa.