Ottawa Senatorsiin ensimmäisellä kierroksella (19.) varatun suomalaispuolustajan Lassi Thomsonin ensi kauden osoite on vielä hämärän peitossa.

Thomsonin tilanne ei kuitenkaan ole heikoimmasta päästä, sillä hänellä on ainakin kolme potentiaalista vaihtoehtoa ensi kaudeksi: Ilves, Belleville Senators sekä viime kauden joukkue Kelowna Rockets.

18-vuotias puolustajalupaus solmi toukokuussa Ilveksen kanssa Liiga-sopimuksen, mutta tästäkin huolimatta lopullisen päätöksen tekee Ottawa Senatorsin johto.

Thomson haluaa ainakin itse palata jo Suomeen yhden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen.

– Tällä hetkellä uskon, että palaan ensi kaudeksi Suomeen, mutta ei sitä voi koskaan tietää. Näemme sitten, mitä Senators haluaa tehdä. Tällä hetkellä olisi mielestäni paras, että pelaisin miehiä vastaan, Thomson sanoi Ottawa Sun -lehden haastattelussa.

Senatorsin pelaajatarkkailun johtaja Trent Mann paljastaa, että Ilves yrittää tehdä kaikkensa, jotta Thomson palaisi kasvattiseuraansa ensi kaudeksi.

– Tämä on vaikea päätös, sillä meille kerrottiin, että Thomsonille on tarjottu paikkaa kärkiparista Suomessa. Hän saisi hyvän mahdollisuuden pelata miesten kanssa ihan hyvässä sarjassa. Tällä hetkellä arvelen, että hän myös pelaa siellä ensi kaudella, Mann kertoo.

Myös Kelowna Rocketsia valmentava NHL-legenda Adam Foote on pitänyt myyntipuheensa Senatorsin johdolle, jotta suomalainen jatkaisi joukkueessa.

– Niin monta asiaa voi tapahtua vielä. Meidän pitää vielä käydä keskusteluja – viime tiistaina käytyjen keskustelujen lisäksi. Siirtyminen Adam Footen Kelownaan ei olisi Thomsonille huono skenaario, sillä he isännöivät Memorial Cupia ensi kaudella. Ihan rehellisesti, olisin erittäin yllättynyt, jos Thomson pelaisi Belleville Senatorsissa ensi kaudella, Mann valaisi Thomsonin tilannetta.

LUE MYÖS: NHL-toimittaja paljasti: Jesse Puljujärvi haluaa pois Kanadasta, tässä syy – nämä joukkueet vaihtoehtoja!

LUE MYÖS: Hurja paljastus: Joonas Donskoita himoitsee jopa ”puolet NHL:stä” – nämä seurat vahvimmilla!