Tuukka Rask ei tunnu horjuvan mistään – kommentoi toista peräkkäistä kuolemanpeliä näin

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin maalilla torjuva suomalaistähti Tuukka Rask on osoittanut kupolinsa kestävyyden NHL:n kevään ja kesän pudotuspeleissä kovalla tavalla. Jotakin pelaajan jäätävyydestä kertoo ensimmäisen kuolemanpelin, kuudennen finaalin panos.

Suomalainen otti maanantaiyönä pelatussa matsissa liki 30 torjuntaa antautuen St. Louis Bluesin edessä vain kerran. Rask oli ottelun ykköstähti.

Sekin on huikea fakta, että pudotuspelien 11 keikkapelistä Rask on voittanut jopa kahdeksan.

Bostonin tukea ja turvaa ei tunnu horjuttavan edes se seikka, että nyt edessä on kauden viimeinen peli ja perään heti toinen kuolemanottelu, finaalien seiskamatsi. Sen panos on selvä – voittaja on mestari, häviäjälle jää luu käteen.

– Hienoa päästä pelaamaan. On se hieno päätös kaudelle. Kovasti olemme tehneet kotiedun eteen töitä, Bostonissa kautensa päättävä Rask sanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston videohaastattelussa.

Hän tiesi arvella myös muiden tunteita.

– Varmaan fanit ovat aika innoissaan.

Tänä kesänä historia toistaa itseään. Kahdeksan vuotta sitten vuonna 2011 Boston voitti Stanley Cupin game sevenissä kaadettuaan tuolloin Vancouver Canucksin. Tuleeko tästä mieleen tuo vuosi?

– No, kait sitten. En minä tiedä. Katsotaan, jos voitetaan ”samalla numerolla”. Jokainen vuosi on erilainen.

NHL-kausi 2018-19 huipentuu torstaiaamuna.

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!