Edmonton Oilersin suomalaisvahti Mikko Koskinen on saanut kokea NHL-paluukaudellaan kanadalaisyleisön sekä median raadollisuuden.

Oilersin kausi päättyi pettymykseen, kun joukkueen taival tyssäsi jo runsarjaan. Koskisen oma vuosi oli moninainen: suomalainen otti Oilersin ykkösvahdin paikan upeilla otteillaan. Toisaalta myös kritiikkiä on tullut – Oilers kompuroi varsinkin loppukaudesta todella pahasti. Silloin katseet kääntyvät maalivahtiin.

Kritiikki on välillä jopa todella suoraa. Se pitää pystyä suodattamaan pois.

– Sitähän tämä on. Kaikkia ei voi miellyttää. Sellaista se on. Täällä se on vielä kovempaa kuin missään muualla. Joukkueella on ollut niin vaikeita vuosia, että turhautumiset tulee pintaan vähän kaikilla. Sen kanssa on vain opittava elämään, jätettävä se vain omaan arvoonsa, Koskinen summaa NordicBetin NHL-blogissa.

Koskinen on kokenut kovia paineita aiemmin urallaan. Edmontonin ympäristössä maalivahdilta vaaditaan kuitenkin todella paksua nahkaa.

– Vuosien varrella, kun pelaa pitkään, tulee päästämään huonoja maaleja. Alle tulee huonoja pelejä ja huonoja viikkoja. Nahka paksuuntuu ja paksuuntuu. Välillä se on tietenkin vaikeaa. Ei kai siitä kukaan nauti, kun menee huonosti.

Ammattilaisurheilijat kokevat jo yhden kauden aikana niin jyrkkiä nousuja ja laskuja, että ne olisivat mahdottomia käsittää tavallisen työntekijän.

– Tottakai, se kuuluu tähän. Meille maksetaan aika hyvin siitä, että me kestetään ja ollaan valmiita. Sä tulet saamaan kritiikkiä ja sä tulet saamaan positiivista palautetta. Sä et voi siihen mitenkään vaikuttaa, mitä ihmiset kirjoittaa tai mitä ihmiset on mieltä. Ei kannata siitä niin hirveästi välittääkkään.

Miltä elämä Edmontonissa maistuu muuten? Lue koko Koskisen haastattelu tästä.