Winnipeg Jets ei enää yhden ketjun varassa: Kevin Hayesin vaikutus näkyy välittömästi

© Kuva: Getty Images

Koko kauden ajan uskottavan kakkossentterin puutteesta kärsinyt Winnipeg Jets vahvisti keskikaistaansa NHL:n siirtotakarajalla tuomalla joukkueeseen 196-senttisen ja lähes satakiloisen Kevin Hayesin New York Rangersistä.

Samalla kun kuudessa ottelussa tehot 2+3 iskeneen Hayesin tulo avasi aiemmin ketjusta toiseen heitellylle Patrik Laineelle tontin joukkueen ykkösnyrkistä, on tuore Rangers-vahvistus löytänyt yhteisen kemian kahden nopean laitahyökkääjänsä, Kyle Connorin ja Nikolaj Ehlersin kanssa.

Nyt nähdyn perusteella Connor ja Ehlers olisi kuulunut istuttaa yhteen jo aikaa sitten. Esteenä tälle on ollut lähinnä puolustusvoimaisen sentterin puuttuminen. 196-senttisen Hayesin tulo pikakiitureiden väliin luo turvaa puolustussuuntaan antaen hyökkäyspäässä viihtyvän laiturikaksikon keskittyä vapaammin siihen mitä he osaavat – mellastamiseen vastustajan puolustusalueella.

Winnipeg onkin Hayesin tulon myötä todella vaikea voitettava loppukaudella. Siinä missä aiemmin vastustajille riitti pelkkä Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin johtaman ykköskentän pysäyttäminen, joutuvathan ne nyt keskittymään kahden tulivoimaisen hyökkäysketjun pysäyttämiseen aiemman yhden sijaan.

Patrik Laineelle tämä tietää astetta helpompaa ruutua kahden joukkueen suurimman taiturin – Scheifelen ja Wheelerin – rinnalla. Tämän kaksikon jos kenen luulisi löytävän syötöillään Laineen mailanlavan, sikäli mikäli suomalainen onnistuu pelaamaan itsensä vapaaksi.

Winnipegissä on jälleen kaikki eväät pitkälle pudotuspelikeväälle!

Kertoimet ottelulleWinnipeg Jets - Colorado Avalanche13.11.2019