Jarmo Kekäläisen koko kauden ongelma tulossa päätökseensä: ”Vastaan puhelimeen, jos joku seura on kiinnostunut”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

NHL:n siirtorajan (25.helmikuuta) lähestyessä on Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisellä edessään kinkkinen ratkaisu koko kauden pinnalla olleeseen tilanteeseen.

Sinitakkien venäläistähtien, maalivahti Sergei Bobrovskin ja hyökkääjä Artemi Panarinin sopimukset päättyvät heinäkuun alussa ja molemmista tulee tuolloin vapaita agentteja.

Kumpikaan ei ole halunnut neuvotella jatkosopimuksista, joten jotakin vastinetta kaksikosta saadakseen olisi Kekäläisen toimittava reilun viikon sisään tai otettava riski molempien lähdöstä kesällä ilmaiseksi.

Blue Jacketsin suomalaispomo kertoo NHL.comille olevansa valmis kuuntelemaan tarjouksia tähdistään.

– Vastaan puhelimeen, jos joku seura on kiinnostunut, Kekäläinen toteaa.

Mitään hintaa ei kaksikolle ole Kekäläisen mukaan asetettu ja tilannetta hankaloittaa myös seikka, että Bobrovskilla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä.

– Pelaajakaupassa on kyse kokonaisuudesta. Pitää katsoa nykyhetkeen, lähitulevaisuuteen ja vielä vähän kauemmas tulevaan. Kokonaisuus ratkaisee, ei tämänhetkinen sijoitus sarjataulukossa. Puntaroimme kaikkia vaihtoehtoja ja teemme sitten päätöksen, Kekäläinen kertoi.

Ohiolaisjoukkue on tällä hetkellä kolmantena Metropolitan-divisioonassa ja tähtäin on luonnollisesti tiukasti pudotuspeleissä menestymisessä, sillä Blue Jackets on tällä hetkellä ainoa NHL-joukkue, joka ei ole koskaan edennyt plaoffsien toiselle kierrokselle.

Kekäläisen mukaan hän ei mieti asiaa tehdessään omia ratkaisuitaan, vaan ajattelee tilannetta laajemmin.

– Toiselle kierrokselle pääseminen on joidenkin mielestä iso juttu. Minä haluan, että joukkueemme etenee neljännelle kierrokselle ja voittaa mestaruuden. Se on tavoitteemme.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?