Räjäyttääkö tämä NHL-superlupaus potin ensi kaudella? ”Hän on seuraava Erik Karlsson”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen vuoden 2017 varaustilaisuuden 1. kierroksen neljäntenä pelaajana varaama Cale Makar kerää ylistystä ympäri Pohjois-Amerikkaa.

UMass-Amherstin riveissä Yhdysvaltain yliopistosarjoja vielä tämän kauden dominoiva 20-vuotias, 180-senttinen superlupaus rankattiin NHL:n vuoden 2017 varaustilaisuuden kykyjenetsijäraporteissa yleisesti jopa upeaa tulokaskautta Dallas Starsin riveissä pelaavan Miro Heiskasen edelle ikäluokkansa parhaaksi puolustajalupaukseksi.

Miehen sulava luistelu ja pehmeät kädet ovatkin saaneet osakseen paljon ihailua, onhan miestä verrattu usein jopa NHL:n parhaimpiin puolustajiin vuosikaudet kuuluneeseen Erik Karlssoniin.

– Kun näin hänet ensimmäisen kerran, sanoin apuvalmentajalleni, että meillä on seuraava Erik Karlsson joukkueessamme. Hänen nopeat kätensä ja luisteluvoimansa ovat tajunnanräjäyttäviä yhdistettynä hyökkäysvoittoiseen pelitapaan, miestä valmentava Greg Carvel luettelee The Athleticille.

– Kun puhumme nykyaikaisesta puolustajasta – hän suorastaan lentää jäällä. Liikkuva, uskomattoman nopea ja hyvä luistelija. Tapa, jolla hän liikkuu ja käsittelee kiekkoa sekä hänen pelinäkemyksensä ovat käsittämättömällä tasolla. Ei ole osa-aluetta, jota hän ei hallitsisi.

Makarin yliopistosta on varattu NHL:ään kaikkiaan 26 pelaajaa, joista 14 on päässyt pelaamaan taalajäillä. Näistä nimekkäin on 3. kierroksella aikanaan varattu Los Angeles Kingsin maalivahti Jonathan Quick, Conn Smythe Trophyn pudotuspelien parhaana pelaajana napannut kaksinkertainen Stanley Cupin voittaja. Makar sen sijaan on koulunsa ensimmäisen 1. kierroksen varaus, jolle on helppo povata loistavaa NHL-uraa.

– Hänellä on yhä parannettavaa puolustuspelaamisessaan. Hänen on kehitettävä kestävyyttään sekä voimaominaisuuksien pystyäkseen kamppailemaan omalla puolustusalueella. Hän on kasvanut ja oppinut kikkoja, joiden avulla napata kiekko vastustajan lavasta. Hän todella osaa haistaa veren, Carvel mainitsee osa-alueen, joka puolustajan on saatava kuntoon napatakseen paikan Colorado Avalanchen kokoonpanosta tulevaisuudessa.

Avalanche sai viime vuoden alle 20-vuotiaiden maailmanmestarista ja turnauksen puolustajien pistepörssivoittajasta joka tapauksessa äärimmäisen viihdyttävän ja hyökkäysvoimaisen tulevaisuuden ykköspuolustajan, joka saattaa jo tulevalla kaudella nousta osaksi Coloradon ylivoimakoostumuksia.

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!