Tämän hetken puhutuin NHL-tähti, Columbus Blue Jacketsin venäläishyökkääjä Artemi Panarin on antanut ensimmäisen englanninkielisen haastattelunsa ilman tulkkia.

NHL-piirejä kiinnostaa jopa mystisenä hahmona NHL:n toimittajapiireissä pidetyn megatähden mietteet varsinkin ensi kauden suhteen. Nyt venäläinen onkin antanut haastattelun sisäpiiritoimitaja Aaron Portzlinelle.

Hyökkääjä myöntää aikovansa ottaa kaiken irti kesän vapaiden pelaajien markkinoista, onhan Panarin epäilemättä se kaikista tavoitelluin kenttäpelaaja vapailla markkinoilla. Venäläistähti myöntääkin loppukauden olevan haasteellinen, pelaa hyökkääjä sitten Columbuksessa tai muualla vuokrapelaajana.

– Se on hankalaa, sillä joukkuekaverini tukevat minua ja sanovat ymmärtävänsä tilanteen. Kyseessä on ainutlaatuinen, kerran elämässä vastaan tuleva tilanne, ja aion ottaa siitä kaiken irti, 27-vuotias taituri toteaa.

Mies lupaa pelata loppukauden täysillä, missä ikinä se tapahtuukaan.

– Jos Jarmo (Kekäläinen) treidaa minut, sitten olkoon niin. Ymmärrän sen olevan hänen työtään. Chicagossa GM ei kysynyt minulta mitään ennen treidiä. Päätösvalta ei ole minulla, olen pelkkä pelaaja, Panarin niputtaa nykyhetkeä, johon tulevan jättisopimuksen ja siihen takuulla kirjatttavan siirrot estävän pykälän myötä on tulossa muutos.

Agentti vaihtoon

Panarin aiheutti perjantaina otsikoita antamalla potkut agentilleen Dan Milsteinille siirtyen samaan leiriin Columbuksen toisen venäläistähti Sergei Bobrovskin kanssa. Miehen uusi agentti Paul Theofanus saa Panarinilta kehuja ennen kaikkea ammattimaisuudesta.

– Paul on ollut täällä vuosia, todella kauan aikaa. Hän tietää paremmin, miten liigassa toimitaan ja kuinka GM:t ajattelevat. Olen tuntenut hänet muutaman vuoden ajan. Hän on hyvä jätkä. Idea tuli täysin minun puoleltani. En edes puhunut asiasta Bobin (Bobrovski) kanssa.

Soitto entiselle luottoagentti Milsteinille potkuista juuri megasopimuksen kynnyksellä ei silti ollut helppo.

– Se ei ollut helppoa. Mutta olen elänyt Yhdysvalloissa nyt neljä vuotta ja olen nykyään enemmänkin bisnesmies. Olimme Danin kanssa ystäviä enkä koskaan ajatellut tätä bisneksenä, mies kertaa historiaa pitkäaikaisen ex-agenttinsa kanssa.

Agentin vaihdolla on epäilty myös olevan yhteys Panarinin ja Bobrovskin haluun siirtyä kesällä samaan seuraan. Panarin ei ainakaan suoraan myönnä tai kiellä ajatusta.

– Se on mielenkiintoinen ajatus. Olemme todella hyviä ystäviä, mutta meillä on silti omat elämämme, mies toteaa.

51 ottelussa tällä kaudella tehot 20+40=60 iskenyt venäläishyökkääjä tullee saamaan kesällä vähintään 10 miljoonaa dollaria kaudessa tuottavan sopimuksen. Miehen nykyisen sopimuksen vuosipalkka on kuusi miljoonaa taalaa.

LUE MYÖS: Columbuksen jatkosopimuksesta kieltäytyneet venäläistähdet yhdistivät voimansa – potkut agenttifirmalle!