Montreal Canadiens teki viime kesänä suomalaisittain mielenkiintoisen pelaajakaupan, kun NHL:n tarunhohtoisin seura hankki laitahyökkääjä Joel Armian Winnipeg Jetsissä.

Siirron yhteydessä Jets otti kontolleen myös maalivahti Steve Masonin 4,1 miljoonan dollarin jättisopimuksen antaen vaihdossa toiseen suuntaan 22-vuotiaan puolustaja Simon Bourquen. Lisäksi Jets lähetti Montrealiin pari myöhempien kierrosten varausvuoroa.

Kauppa on osoittautunut Montrealille todelliseksi lottovoitoksi, sillä maltillisella 1,85 miljoonan taalan kausipalkalla pelaava Armia on ollut tärkeä osa joukkuetta tuoden Habsin hyökkäyspeliin syvyyttä ja kokoa. Myös tehojen puolesta isokokoinen porilaishyökkääjä on ollut joukkueelleen arvokas lisä miehen iskettyä 28 pelaamassaan ottelussa mukavat tehot 6+6=12.

25 ottelua polvivammansa vuoksi alkukaudesta missannut laitahyökkääjä on muodostanut Montrealissa tehokkaan kolmosketjun yhdessä kahden muun suomalaisen, Jesperi Kotkaniemen sekä Artturi Lehkosen kanssa.

Hyvin kiekkoa suojaava ja varsinkin rannelaukauksellaan ihastuttava Armia on ollut tällä kaudella myös iso osa Canadiensin alivoimapeliä, minkä lisäksi miestä käytetään aika ajoin myös ylivoimassa. Varsinkin joukkueen alivoimapeli kyykkäsi pahasti Armian poissaollessa.

Viimeistä sopimuskauttaan pelaava 25-vuotias porilainen tulee saamaan ensi kaudelle huomattavasti rahakkaamman sopimuksen. Montreal ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole aloittanut jatkosopimusneuvotteluja suomalaisen pitämiseksi riveissään myös tulevina vuosina.