Jenkkisivusto The Hockey Writers listasi tuoreessa artikkelissaan NHL:n tämän kauden neljä parasta puolustusta, joiden tekeminen on ollut vakuuttavinta sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Seuraavassa lehden listaus.

4) Calgary Flames

Viime vuosina ailahtelevia otteita esittänyt Flames-puolustus on yhdessä tulivoimaisen hyökkäyksen kanssa nostanut joukkueen jopa mestarikandidaattien joukkoon tällä kaudella.

Flames-puolustus on maalinteossa NHL:n kolmanneksi tehokkain, minkä lisäksi se on päästänyt neljänneksi vähiten laukauksia ottelu kohti. Päästetyissä maaleissa joukkue on sijalla 7.

Kokeneista vastuunkantajista varsinkin huippukautta pelaava Mark Giordano on viimein noussut sille tasolle, jota mieheltä on odotettu vuosien ajan. 52 tehopistettä latonut 35-vuotias puolustuksen johtotähti on jopa vahva ehdokas parhaan puolustajan Norris-palkinnon saajaksi.

3) Tampa Bay Lightning

NHL:ää täysin dominoivan Tampan maaginen puolustus on suuri syy joukkueen menestyksen taustalla. Menneiden vuosien akilleen kantapäästä onkin kehittynyt yksi joukkueen vahvuuksista.

Norris-voittaja Victor Hedman sekä uransa parasta kiekkoa 29-vuotiaana pelaava Ryan McDonagh ovat tehneet vakuuttavaa jälkeä yhdessä tulokas Erik Cernakin kanssa. Varsinkin Cernakin vahva oman pään pelaaminen on ollut loistava lisä viime vuosiin verrattuna.

Puolustuksen leveys mahdollistaa samalla sen, ettei huippunimiä tarvitse peluuttaa runkosarjassa aivan piippuun. Myös viime kauden surkeimman alivoimapelin selvä ryhtiliike on auttanut joukkuetta huimasti.

2) San Jose Sharks

Kun Sharks hankki takavuosien Norris-voittaja Erik Karlssonin kauden alla, odotettiin tähtinimiä pursuavan puolustuksen dominoivan koko liigaa mielin määrin. Sen sijaan se aloittikin kautensa todella epävarmasti.

Todella taitava ja hyökkäysvoimainen pakisto nousi kuitenkin nopeasti alkukauden ahdingostaan ollen nykyisellään yksi vaarallisimpia pelotteita hyökkäyssuuntaan. Puolustajat ovat keränneet tällä kaudella yhteensä 151 tehopistettä, mikä on paras noteeraus koko NHL:ssä.

Parannettavaakin toki löytyy, sillä varsinkin kokenut Marc-Edouard Vlasic on pelannut toistaiseksi varsin heikon kauden, joskin osittain loukkaantumistensa vuoksi.

1) Nashville Predators

Joukkue on menettänyt menneiden vuosien aikana kasan liigan eliittitason puolustajia (Shea Weber, Ryan Suter, Seth Jones), mutta tästä huolimatta se on onnistunut säilyttämään tasonsa. Urakkaan helpotusta tuo lisäksi viime kaudella NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Pekka Rinne, joka omilla otteillaan saa puolustuksen näyttämään entistä paremmalta tuoden sille tarvittavaa itseluottamusta.

Huolimatta P.K. Subbanin alkukauden loukkaantumisesta puolustuksen kärkinelikon leveys on todella korkealla tasolla. 36 ja 35 pistettä latonut kaksikko Roman Josi-Mattias Ekholm kuuluu liigan tulivoimaisimpiin puolustajiin. Kärkinelikon täydentävä Ryan Ellis tekee paketista lähes täydellisen.

Joukkue on päästänyt tällä kaudella toiseksi vähiten maaleja (2,58 per ottelu), minkä lisäksi 134 tehopistettä mättänyt puolustus on liigan toiseksi tehokkain hyökkäyssuuntaan.

Voit kertoa oman näkemyksesi listaukseen Facebook-sivuillamme.