Edmonton Oilersin väliaikainen GM Keith Gretzky on heittänyt verkot vesille joukkueen vahvistamiseksi kevään pudotuspelitaistelua silmällä pitäen.

Gretzky on NHL:n sisäpiiritoimittaja Elliott Friedmanin mukaan ensisijaisesti kiinnostunut hankkimaan megatähti Connor McDavidin rinnalle hyökkääjän, joka pysyisi pelinopeudessa liigan vauhdikkaimman hyökkääjän tahdissa.

Yhdeksi vaihtoehdoksi on noussut Detroit Red Wingsin läpimurtokauttaan pelaava 24-vuotias Andreas Athanasiou, joka on iskenyt tällä kaudella pelaamissaan 45 ottelussa tehot 17+13=30. Kanukkihyökkääjä on Edmontonin kiikarissa, joskin Detroitin pyytämä korvaus pelaajasta saattaa osoittautua Oilersille haasteelliseksi.

Myös mitä ilmeisemmin lähtökuopissa Washington Capitalsista oleva Andre Burakovsky on ollut vahvasti mukana siirtohuhuissa nimenomaan Oilersin suuntaan.

– Oilers on kiinnostunut Burakovskysta, mutta muutamien lähteiden mukaan suunnitelma on saanut takapakkia viime aikoina. He pitävät Athanasiousta – hän jos kuka pysyisi McDavidin rinnalla. Detroit ei kuitenkaan ole innostunut myymään miestä ja hinta tulisi joka tapauksessa olemaan kova, Friedman kommentoi.

Capitalsissa sivuraiteille ajautunut Burakovsky lieneekin kaksikosta lopulta todennäköisempi siirtokohde Oilersille, jonka hyökkäys on tällä kaudella ollut lähes yksistään McDavidin kentällisen varassa.