Colorado Avalanchen Mikko Rantasen, Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskogin muodostamaa kentällistä pidetään yleisesti NHL:n alkukauden tuhoisimpana hyökkäysketjuna.

Tuoreesta ESPN:n tilastosta käy kuitenkin ilmi, ettei ketju ole tasaviisikoin pelatessa läheskään tehokkain kaukalossa viettämäänsä minuuttimäärää kohti. Sen sijaan ykköspaikka menee Columbus Blue Jacketsin kolmikolle, jossa hääräävät Artemi Panarin, Pierre-Luc Dubois sekä Cam Atkinson.

Siinä missä Coloradon kolmikko on iskenyt tasaviisikoin 39 maalia 639 minuutissa, on Columbus-vitja yltänyt samaan maalimäärään vain 480 minuutissa. Päästetyissä maaleissa Avalanche-kolmikko tosin on edellä sen päästettyä 20 maalia Columbuksen 23 maalia vastaan.

Itse asiassa myös Calgary Flamesin kolmikko Sean Monahan, Johnny Gaudreau ja Elias Lindholm on iskenyt suhteessa Coloradon kolmikkoa enemmän maaleja sen onnistuttua latomaan 5 vs 5 -pelissä 38 maalia 525 minuutissa.

Kyseinen ketjukolmikko on joka tapauksessa täysin omilla luvuillaan niin tehdyissä maaleissa kuin maalierossakin mitattuna. Seuraavaksi parhaat hyökkäyskentälliset ovat onnistuneet maalinteossa reilusti alle 30 kertaa.