NHL-kauteen suurin odotuksin lähtenyt Toronto Maple Leafs on ollut viime aikoina kotiotteluissaan luvattoman heikko.

Joulun jälkeen pelaamistaan kuudesta kotiottelusta se on voittanut ainoastaan yhden, 6.tammikuuta Vancouver Canucksia vastaan.

Vieläkin hämmentävämpää on seikka, ettei Maple Leafs ole pystynyt voittamaan tällä hetkellä pudotuspeliviivan paremmalla puolella olevaa joukkuetta Scotiabank Arenalla sitten marraskuun lopun, jolloin se kaatoi San Jose Sharksin.

Toistaiseksi kohtuullisesti sujuneet vieraspelit ovat pitäneet torontolaisjoukkueen Atlantin divisioonan kakkospaikalla koko liigaa ylivoimaisesti johtavan Tampa Bay Lightningin takana, mutta ennen pitkää myös kotiotteluiden on taas alettava sujumaan.

– Me pystymme taistelemaan paljon nyt nähtyä kovemmin. Jostakin syystä emme ole löytäneet riittävää tasoa joulun jälkeen, enkä tiedä mistä se johtuu, Maple Leafs-luotsi Mike Babcock totesi Sportsnetin mukaan maanantain Colorado Avalanche-tappion jälkeen ja jatkoi:

– Tämä liiga menee koko ajan eteenpäin ja kaikki parantavat. Me olemme nyt hiukan tuudittauneita aiempaan ja sen on jatkossa muututtava.