Washington Capitalsin hyökkääjä Tom Wilsonin noustessa uutisotsikoihin aiheena ovat useimmiten miehen loukkaantumisiin johtaneet taklaukset.

Tällä kertaa 24-vuotias kanukki sen sijaan saa palstatilaa täysin toisenlaisissa merkeissä, nimittäin miehen maalintekotehokkuus 60. peliminuuttia kohti on aivan NHL:n kuuminta eliittiä.

Alkukauden sivussa kaukaloista pelikieltonsa vuoksi ollut Wilson on tällä hetkellä liigan kolmanneksi tehokkain maalilinko jäällä viettämäänsä tuntia kohti 1,8 maalillaan! Parempaan ovat yltäneet vain 1,9 maalia iskeneet John Tavares (New York Islanders) sekä Ondrej Kase (Anaheim Ducks).

Wilsonin kanssa jaetulta kolmossijalta löytyy Buffalo Sabresin maalitykki Jeff Skinner, ennen maalipörssiä johtavaa Aleksandr Ovetshkinia, joka on osunut tolppien väliin keskimäärin 1,7 kertaa tunnissa.

23 peliin tehot 13+8=21 nakuttaneen Wilsonin laukausten osumatarkkuus on alkukaudella ollut huikeat 24,1 prosenttia. Koko uran osumatarkkuus on 9,1 prosenttia, joten kovanaama liitääkin tällä hetkellä varsin kovassa myötätuulessa.

Kasen ja Wilsonin tehojen merkitystä tosin laskee hieman se, että molemmilla on kasassa tältä kaudelta vasta reilut 300 peliminuuttia. Kärkiviisikon muut jäsenet ovat sen sijaan viettäneet kaukalossa tällä kaudella kukin yli 600 minuuttia.

Yhtä kaikki, Wilsonin tämän kauden tilastot osoittavat miehen kuuluvan pelillisiltä taidoiltaan kiistatta maailman kovimpaan jääkiekkoliigaan.