Kaikkien aikojen parhaana jääkiekkoilijana yleisesti pidetty Wayne Gretzky kommentoi Edmonton Sunille kantaansa liittyen historian parhaisiin laukojiin.

57-vuotias kanadalaislegenda johtaa 894 runkosarjamaalillaan NHL:n kaikkien aikojen maalitilastoa, joskin nykypelaajien ykkösenä keikkuva Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin on edelleen vireessä, josta jopa Gretzkyn täytyy tällä tahdilla olla pian huolissaan.

– Hän uhmaa kaikkia todennäköisyyksiä ja saavuttaa jatkuvasti uskomattomia asioita. Monet olettivat, ettei hän näin vanhana enää yltäisi 50 maaliin (runkosarjassa), mutta viime kevät toimikin vain ponnahduslautana ja hän pelaa nyt entistäkin paremmin, Gretzky ihailee 33-vuotiaan venäläisen nykytahtia.

– Hänellä on ehdottomasti mahdollisuudet siihen (maaliennätykseen). Se on mahtava juttu lajille ja sitä on hienoa seurata. Jos hän tulee pääsemään lähelle ennätystäni, lupaan olla ensimmäisenä paikan päällä katsomassa kun se tapahtuu, kanadalaislegenda lupaa.

Gretzkyn omalla pelaajauralla kolmen pelaajan nimet nousivat esille puhuttaessa parhaasta laukauksesta.

– Kolme parasta laukausta, jotka näin omalla urallani olivat Mike Bossyllä, Brett Hullilla ja Jari Kurrilla. Yhdistävä tekijä oli se, etteivät ne juuri koskaan menneet ohi maalin. Alexilla on tuo sama ominaisuus, Gretzky vertailee.

Seitsemän kertaa NHL:n maalikuninkuuden voittanut Ovetshkin johtaa tälläkin hetkellä maalipörssiä miehen tehtailtua 35 peliin käsittämättömät 29 osumaa.