Vahvistus NHL:ään? Leijonien pakkijärkäle kiinnostaa Pohjois-Amerikassa – ”Saa mahdollisuuden”

© Kuva: Juha Tamminen

Kärpistä ja Leijonista tuttu Jani Hakanpää on kiinnostava suomalaisnimi NHL:ää ajatellen.

26-vuotiaalla pakkijärkäleellä on allaan jo muutama todella vahva kausi Suomessa. Se on huomattu myös Pohjois-Amerikassa – NHL-seurat ovat iskeneet silmänsä Hakanpäähän.

Pakki on herättänyt paljon kiinnostusta ja syystä. Hakanpää on noussut syksyllä myös Leijonien kärkipakkien joukkoon: vahva oman pään juhta kerää myös maajoukkuepomojen kehut.

Esimerkiksi Leijonien GM Jere Lehtinen on ollut vakuuttunut Kärpät-pakin tekemisestä.

– Tämän kokoinen kaveri ja jaksaa puurtaa tuolla tavalla. Ei ole sattumaa, että hän on noussut Kärpissä johtohahmoksi. Ja nyt hypännyt meidän matkaamme vakuuttavalla tavalla. Sitä on hieno seurata, Lehtinen summaa NHLSuomi-sivustolle.

Mikä jengi nappaa?

Lehtinen uskoo, että Hakanpää nähdään vielä Pohjois-Amerikassa. Sen jälkeen kaikki on pakista itsestään kiinni.

– Vaikea ennakoida, mutta ajan kanssa hän on matkalla sinne. Uskon, että ajan kanssa hän saa mahdollisuuden. Ja niin hänen kuuluukin saada.

Hakanpää luuti AHL:ssä jo vuosina 2013-15. Silloin NHL-portit pysyivät kiinni. Lehtinen ennustaa, että Hakanpää tietää nyt paremmin, mikä rapakon takana häntä odottaa.

– Hän tietää, mitä se (pelipaikka NHL:ssä) vaatii. Hän otti askeleen taakse ja palasi Suomeen. Sen jälkeen hän on ottanut täällä pelissään useita askeleita eteenpäin, Lehtinen kiteyttää.