Kun puhutaan NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista, nimet kuten Aleksander Barkov ja Nicklas Bäckström nousevat usein esiin. NHLSuomi-sivusto päätti ottaa selvää taaliliigan yliarvostetuimmista kiekkoilijoista ja järjesti faneille kyselyn Jääkiekon olohuone Facebook-ryhmässä.

Jos haluat jatkossa olla mukana vastaavanlaisissa äänestyksissä ja ottamassa osaa kaikenlaiseen kiekkokeskusteluun, voit liittyä ryhmään tästä.

Äänestyksen tulokset

Kiekkofanien mielipide yliarvostetuimmasta pelaajasta oli selvä. Ehdottomasti eniten ääniä keräsi San Jose Sharksin puolustaja Erik Karlsson. Kaksinkertainen Norris-voittaja vaihtoi kesällä seuraa, mutta kiekkokansan äänten perusteella ruotsalaispuolustaja ei ollut niin erikoinen hankinta kuin hehkutettiin. Karlsson keräsi ääniä huimat 445 kappaletta.

Äänestyksen kakkoseksi saatiin kotimaista väriä. Patrik Laine oli 172 kiekkotietäjän mielestä NHL:n yliarvostetuin pelaaja. Marraskuun 18 maalia ja kolme hattutemppua eivät vielä ilmeisesti yksin riitä, vaan kiekkoseuraajien arvostukseen tarvitaan myös kokonaisvaltaista pelaamista.

Pronssille kyselyssä sijoittui Sidney Crosby 146 äänellään. Tulosten perusteella Crosby ei siis olisi lähelläkään maailman parhaan kiekkoilijan titteliä.

Kolmikon lisäksi ääniä saivat muun muassa Carey Price (52), Ilja Kovaltshuk (19), William Nylander (18), Max Pacioretty (13) sekä Connor McDavid (11).