Joulukuinen lauantai-ilta on William Nylanderin koko uran kannalta todella merkittävä.

Ruotsalaistähdellä on enää tunteja aikaa päästä sopimukseen Toronto Maple Leafsin kanssa. Jos sopua ei löydy, jää nuorukaiselta koko NHL-kausi ohi.

Toronton aikaa tilanne ratkeaa klo 17.00. Se tarkoittaa sitä, että Suomen aikaa klo 00.00 tiedetään viimeistään varmasti, miten ruotsalaisen lähitulevaisuudelle käy.

Tällä hetkellä tarjolla on kolme vaihtoehtoa: Nylander voi solmia sopimuksen Maple Leafsin kanssa. NHL-seura voi kaupata ruotsalaisen muuhun seuraan. Tai sitten osapuolet jäävät ilman sopua – tällöin Nylander ei voi pelata enää loppukauden aikana NHL:ssä.

Tilanne on monella tapaa historiallinen: sarjan historiassa yksikään sopimusneuvottelu ei ole aiemmin venynyt näin pitkälle. Sen takia Nylanderin nimi on pysynyt NHL-median otsikoissa pitkin syksyä.

Jännittävät tunnit

Maple Leafsin puolelta tilannetta ollaan kommentoitu useasti. Joukkueen päävalmentaja Mike Babcock kertoi jutelleensa Nylanderin kanssa kauden alettua. Käskijä painottaa, ettei hän ole painostanut ruotsalaista.

– Maple Leafs on organisaatio, johon ei kerjätä ketään pelaamaan. Se ei ole meidän tapamme. Täällä olo on etuoikeus minulle ja kaikille muille, Babcock kiteytti TSN:n mukaan.

Nylander on vaatinyt pitkin syksyä isoa palkkanauhaa – jos on uskominen kanadalaismediaa. TSN:n kiekkoguru Bob McKenzie ennustaa, että tilanteen ratkeaminen saattaa venyä pitkälle lauantai-iltaan.

– Jos olisin Nylander, uskoisin, että Toronton paras tarjous tulee vasta viimeisenä iltana, McKenzie ennusti.

NHLSuomi-sivusto seuraa ruotsalaisen sopimustilannetta tunti tunnilta.