Näkökulma: Los Angeles Kings on tulevaisuudessa NHL:n isoin heittopussi

© Kuva: Getty Images

Los Angeles Kings pelaa harvinaisen heikkoa kautta. Kestomenestyjänä tunnettu joukkue on tällä hetkellä läntisen konferenssin viimeisellä paikalla. 21 pelatun ottelun jälkeen sarjapisteitä on kasassa vaatimattomat 15 kappaletta.

Valmentaja on vaihdettu. Runkohyökkääjiä on vaihdettu. Mikään ei tunnu toimivan, joten tämän kauden osalta voikin jo luopua turhista toiveista.

Kohtahan edessä on jo NHL Draft Lottery, ja ehkä joukkue voittaa siellä. Jack Hughes tai Kaapo Kakko Kings-paitaan, niin kyllä kurssi kääntyy kuin itsestään.

Vai kääntyykö?

Tuskinpa. Joukkue on täynnä ikääntyviä ja kalliita pelaajia. Joukkueen budjetista peräti 53,5 miljoonaa dollaria kuluu kahdeksan kalleimman pelaajan palkkoihin, eivätkä sopimukset ole loppumissa lähitulevaisuudessa. Kalleimmat pelaajat ovat iältään kaikki 30 ja 36 ikävuoden välillä.

Ikävin esimerkki on tietysti joukkueen johtotähti Anze Kopitar. Kymmenen miljoonan dollarin mies on tällä kaudella yhdeksän tehopistettä 20 pelatussa ottelussa.

Los Angelesin konkariosasto on niin kiinnitetty niin pitkillä ja hintavilla sopimuksilla, ettei joukkue saa heistä edes varausvuoroja siirtorajalla. Yksikään joukkue ei halua pilata omaa tulevaisuuttaan yhden kevään täsmähankinnalla.

Teksti: Toni Tuomala