HELSINKI. Suomalaistähti Aleksander Barkov näytti suuruutensa perjantai-iltana, kun Florida Panthers kaatoi Winnipeg Jetsin maalein 4-2.

Joukkueensa kapteeni pelasi vahvan ottelun vääntäen hurjat minuutit heti toisena iltana putkeen. Vaikka Barkov ei noussut pisteille ottelussa, oli hän yksi kamppailun sankareita.

Barkov vei nimittäin joukkueiden ykkössenttereiden taiston täysin 100-0. Kuvaavaa on, että Jets-sentteri Mark Scheifele hukkui torstain tapaan myös perjantaina täysin varjoihin ertyisesti viisikoin pelatessa. Barkovin vitja sen sijaan loi kiitettävää tahtia huippupaikkoja toiseen päähän.

Tämän myös Panthersin päävalmentaja Bob Boughner toi esille. Valmentaja nosti kapteeninsa joukkueensa ykköstähtien joukkoon.

– Barkov pelasi raskaan ottelun. Hänet jyrättiin kovaa useasti näiden pelien aikana. Hän änki jokaiseen rakoon ja tilanteeseen. Hänen puolustuspelinsä on upeaa katsottavaa ja hän on mailallaan todella taitava. Hänellä ei ollut helppo tehtävä pelata Scheifelen ketjua vastaan, mutta hän oli loistava, Boughner ihasteli.

Barkovin nöyryyttä kuvaa hyvin tilanne perjantain ottelun loppuhetkillä. Kun Jets-haki kavennusta ilman maalivahtia, avautui suomalaiselle orastava paikka iskeä kiekko riskillä tyhjään maaliin. Riskipitoisen yrityksen sijaan Barkov pelasi aikaa ja varmisteli Panthersin voittoa.

– ”Barky” on pelaaja, joka välittää enemmän joukkueensa voitosta kuin henkilökohtaisista tilastoista. Sen takia lopun tilanne kuvaa erinomaisesti, millainen kaveri hän on, Boughner kehui.

Voitto maistui suomalaiselle. Samalla se helpotti Panthersin tuskaa – voitto oli joukkueelle kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla. Barkovin ilmeistä aisti pelin päätyttyä helpotuksen.

– Se on suuri syy, minkä takia hän on meidän kapteenimme. Hän ei ole mikään suupaltti, mutta hän johtaa esimerkillä, Panthers-valmentaja kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo