HELSINKI. Florida Panthersin synkkä alkukausi sai helpotusta perjantaina, kun joukkue nappasi kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan voittonsa. Winnipeg Jets kaatui suomalaisyleisön edessä lopulta maalein 4-2.

Yksi huippunimi, jolle viikko Suomessa ei näyttänyt tuovan lainkaan piristystä on Aaron Ekblad. 7,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava supertähti on ollut syksystä yllättävän vaisu NHL-jäillä.

10 pelin jälkeen tilasto 0+2 on kehno pelaajalle, joka elää hyökkäyspään tehoista. Sekä torstaina että perjantaina Ekblad oli myös silmiinpistävän pahoissa vaikeuksissa omassa päässä Jetsin taitavien hyökkääjien kanssa.

Panthers-valmentaja Bob Boughner kommentoi Suomen vierailun yhteydessä huippunimen alkusyksyn vaikeuksia.

– Hän on saanut paljon paikkoja. Hän on turhautunut peliinsä. Juttelin hänen kanssaan ja hän kokee olevansa niitä pelaajia, joiden pitää astua esille, jotta voimme kääntää maalin tappiot voitoiksi, Boughner pohti median edessä.

Ekblad on ykkösvaraus kesältä 2014. Hän iski viime kaudella NHL-jäillä 80 peliin kelpo pisteet 16+22=38. Nyt tekemisestä näkyy väkisinkin turhautuneisuus.

Panthers-valmentaja muistuttaa, että Ekbladin kaltaisen nimen suunta saattaa kääntyä yllättävän nopeasti. Pari upeaa iltaa ja huippunimi loistaa taas jäällä pystyen ratkaisemaan koviakin pelejä joukkueelleen.

– Hän tekee paljon asioita oikein jäällä. Meidän pitää vain toivoa, että hän saa kiekkoja sisään, jotta hänen pelinsä vapautuisi, Boughner kiteytti.

LUE MYÖS: Mykistävä näytös! Aleksander Barkov nollasi Winnipegin supertähden: ”Upeaa katsottavaa”

LUE MYÖS: Patrik Laine teki sen taas! Hurja laukaus ohitti Floridan konkarivahdin – katso video

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo