Vancouver Canucks ja Colorado Avalanche järjestivät todelliset maali-ilottelut viime yön NHL-kierroksella. Canucks vei jännitysnäytelmän lopulta jatkoajalla luvuin 7-6.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin huimat kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä nakuttanut Elias Pettersson. Kakkostilalle nousi seurakaveri Brock Boeser (2+2) ja kolmanneksi Avalanche-tähti Nathan MacKinnon (2+1).

Myös MacKinnonin ketjutoverit Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog pääsivät pisteiden makuun. Rantanen keräsi komeat kolme syöttöpistettä vankistaen johtoaan NHL:n pistepörssin kärjessä. Suomalainen on nakuttanut nyt pelaamassaan 14 ottelussa 24 tehopistettä (5+19). Landeskog saalisti sen sijaan yhden syöttöpisteen.

Coloradon supervitja on eittämättä yksi NHL:n vaarallisimmista – ellei jopa vaarallisin. Kolmikko on nakuttanut kuluvan kauden aikana hurjat 63 tehopistettä (Rantanen 24, MacKinnon 21 ja Landeskog 18). Lukema on itseasiassa niinkin kova, että NHL:stä löytyy yksi joukkue, jonka kaikki pelaajat yhteenlaskettuna ovat pystyneet keräämään yhtä monta pistettä (63).

Kyseinen seura on Los Angeles Kings.

Joukkueen pelaajista pisteille ovat päässeet yhteensä 18 pelaajaa. Kärjessä majailee Ilja Kovaltshuk, joka on takonut pelaamassaan 12 ottelussa tehot 4+6.