Upean alkukauden Carolina Hurricanes -paidassa pelanneella Sebastian Aholla on parhaillaan meneillään myös viimeinen vuosi tulokassopimuksestaan.

Arvostettu sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kertoo The Athletic-lehdessä, että suomalaisen agentti Gerry Johannson käy Hurricanesin kanssa jo keskusteluja jatkosopimuksesta.

Joukkueen uusi omistaja Tom Dundon on pyrkinyt suitsimaan seuran rahankäyttöä, mutta LeBrunin mukaan Aho tulee saamaan kunnon korvauksen tavalla tai toisella. Syy tähän on ilmeinen.

– Hän on yksinkertaisesti heidän paras pelaajansa, LeBrun kirjoittaa.

Toimittajan mukaan tämänhetkinen kuuma puheenaihe NHL:ssä, Toronto Maple Leafsin ruotsalaishyökkääjä William Nylanderin pattitilanteessa olevat jatkosopimusneuvottelut saattavat vaikuttaa myös Ahon tulevaan sopimukseen.

LeBrun on aiemmin kertonut Hurricanesin olevan kiinnostunut Nylanderista, mikäli tästä tulisi jostakin syystä kauppatavaraa (lue uutinen), mutta myös miehen mahdollisen jatkosopimuksen suuruus kiinnostaa seuraa, sillä sitä saatettaisiin verrata Ahon mahdolliseen jatkodiiliin.

Nylander ja Aho pelasivat tehopisteiden valossa suurin piirtein samankaltaisen viime kauden, ruotsalaisen takoessa 61 ja suomalaisen 65 tehopistettä.

Jos Nylander saisi agentteineen puserrettua Maple Leafsilta enemmän mihin nämä ovat aiemmin olleet valmiita, auttaisi se myös Ahon agenttia omissa neuvotteluissaan.

Ruotsalaisen kerrotaan tavoittelevan noin kahdeksan miljoonan dollarin kausipalkkaa ja pitkää sopimusta, kun Maple Leafsin kerrotaan olevan valmis vain noin kuuden miljoonan dollarin kausipalkkaan. (lue uutinen)