Onko tässä uusi maalikuningas? Auston Matthews kylvää tuhoa NHL:ssä – alkukauden tilastot mykistävät

Auston Matthews on aloittanut NHL-kauden erittäin vakuuttavalla tavalla.

Kun Toronto Maple Leafs on pelannut vasta neljä ottelua, on 21-vuotias yhdysvaltalainen viimeistellyt jo peräti seitsemän maalia sekä antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Kyseisillä tehoilla Matthews on NHL:n pistepörssissä toisena.

The Athletic -toimittaja James Mirtlen mukaan Maple Leafs -tähden maalitahti on harvinaisen kova. NHL:ssä on nimittäin viimeisen 30 vuoden aikana nähty vain viisi vastaavaa tapausta, jossa pelaaja on pystynyt iskemään neljään ensimmäiseen otteluun seitsemän maalia tai enemmän.

Matthewsille nykyinen NHL-kausi on uran kolmas. Viime kaudella hyökkääjä tykitti 62 otteluun huimat 34 maalia.