NHL-kausi on virallisesti startannut.

Monista siirtohuhuista huolimatta Columbus Blue Jacketsin venäläistähti Artemi Panarin jatkaa edelleen pelejään ohiolaisseurassa. Se, kuinka pitkään, nähtäneen viimeistään ensi kesänä.

Kuten tiedetään, Panarin ei ole innostunut tekemään Columbuksen kanssa uutta jatkosopimusta. GM Jarmo Kekäläinen tekee edelleen kaikkensa pitääkseen supertähtensä, mutta rajansa ne ovat hänelläkin. Sama koskee ykkösvahti Sergei Bobrovskia, jonka sopimus päättyy niin ikään tulevan kauden jälkeen.

– Jos emme saa aikaan sopimuksia, on meidän tehtävä siinä tapauksessa ratkaisuja. En voi odottaa, että he vain pysyvät täällä ja ratsastavat sitten kohti auringonlaskua, Kekäläinen murahti syyskuussa NHL.comin haastattelussa.

Panarin on aloittanut kautensa hyvin. Kahteen peliin on syntynyt toistaiseksi maali ja yksi syöttöpiste. Mies haluaakin keskittyä ainoastaan pelaamiseen ja jättää sopimuskiekurat vasta kesälle.

– Mikään ei ole muuttunut. Minulla on sopimus Columbuksen kanssa, joten aion antaa joukkueelle kaikkeni. Keskityn nyt tähän kauteen ja teen päätökseni vasta sen jälkeen. Yritän olla ajattelematta koko asiaa. Pelit ovat alkaneet. Tällä hetkellä keskityn vain ja ainoastaan pelaamiseen, treenaamiseen, nukkumiseen ja syömiseen, Panarin sanoi lauantaina Columbuksen Twitter-tilillä.

Mikäli asia on niin, että Panarin tekee päätöksensä vasta kauden päätyttyä, ei Kekäläisellä ole paljon muita vaihtoehtoja kuin kaupata tähtensä ennen siirtorajaa – ehkä jopa molemmat (Panarin ja Bobrovski). Kauppaamista hankaloittaa kuitenkin vastine. Onko muut seurat valmiita maksamaan maltaita pelaajasta (tai pelaajista), joka haluaa mitata arvonsa vapailla markkinoilla?

– Ymmärtääkseni Panarin ei halua tehdä sopimusta kenenkään kanssa kuluvan kauden aikana. Toisin sanoen jos ja kun hänet kaupataan, niin Columbus saa hänestä vain hyvin pienen vastineen, NHL-asiantuntija Pierre LeBrun kertoi torstaina TSN Insider Trading –ohjelmassa.

Pahimmassa tapauksessa Columbukselle on jäämässä Panarinista vain märkä rätti käteen.