Ottawa Senators on saanut runsaasti kritiikkiä vaihdettuaan Erik Karlssonin San Jose Sharksiin muutamaa alempien ketjujen pelaajaa, yhtä varmaa ykköskierroksen varausvuoroa, kahta kakkoskierroksen varausvuoroa, joista toinen on ensimmäisen kierroksen varaus mikäli San Jose pääsee finaaleihin 2019, ja kahta lupausta vastaan.

Näistä lupauksista toisen NHL-ura näyttää vielä arvelluttavalta. Aiheesta lisää voit lukea täältä.

Lisäksi Mike Hoffmanista, joka oli seuran parhaita maalitykkejä, kanadalaisseura sai ainoastaan Mikkel Bödkerin, puolustajalupaus Julius Bergmanin sekä kuudennen kierroksen varausvuoron. Huonojen vaihtokauppien historia ylettää Ottawassa kuitenkin vielä viime kauttakin pidemmälle.

Heinäkuussa 2014 Jason Spezza siirtyi vaihdossa Ottawasta Dallas Starsiin. Spezzan ura on ehtinyt kääntyä noista ajoista jo laskuun, mutta tuolloin hän oli luotettava 70 tehopisteen sentteri. Seura sai takaisin toisen kierroksen varausvuoron, Alex Chiassonin, hyökkääjälupaus Nick Paulin sekä Alex Guptillin.

Kaupassa suurimman profiilin pelaaja oli Chiasson, joka oli pelannut juuri läpimurtokautensa Starsissa. Laitahyökkääjän ura ei kuitenkaan lähtenyt nousuun. Hän pelasi Ottawassa kaksi kautta ja teki niiden aikana yhteensä 40 tehopistettä.

Nick Paul oli tuolloin lupaava laitahyökkääjä, jonka Ottawa ehdottomasti halusi osana kauppaa. Paul ei koskaan lunastanut potentiaaliaan ja eilen Ottawa heitti hänet waivereihin. Guptillin kiekkoura puolestaan jatkuu Englannissa.

Toisen kierroksen varausvuoro päätyi New Jerseyhin. Seura käytti sen maalivahti Mackenzie Blackwoodiin.