Ruotsalaishyökkääjä William Nylanderin nimeä ei löydy Toronto Maple Leafsin harjoitusleirille osallistuvien 40 hyökkääjän listalta.

Nylanderin tulokassopimus päättyi viime kesään, eikä uutta kontrahtia ole yrityksistä huolimatta saatu vielä sorvattua.

Kyseessä on Maple Leafsin GM:n Kyle Dubasin ensimmäinen päänvaivaa aiheuttava nuoren tähtipelaajan sopimus. Viimeistään ensi kesänä edessä ovat neuvottelut myös kovia tehoja takoneiden Auston Matthewsin ja Mitchell Marnerin kanssa, joiden tulokassopimukset ovat voimassa enää tulevan kauden.

Toronto Sun kertoo Nylanderin tavoittelevan pitkää ja rahakasta, lähes kahdeksan miljoonan dollarin vuositulot tuovaa sopimusta. Maple Leafs ei olisi lehden mukaan suostumassa tähän, vaan olisi tarjoamassa saman suuruusluokan kontrahtia, kuin Boston Bruins viime vuonna nuorelle tsekkihyökkääjälleen David Pastrnakille.

Pastrnak teki viime vuoden syyskuussa Bruinsin kanssa kuusivuotisen ja keskimäärin reilun 6,6 miljoonan dollarin vuositulot takaavan sopimuksen.

Maple Leafsin harjoitusleiri alkaa Niagara Fallsin Gale Centressa tulevana perjantaina. Torontolaisjoukkueen NHL-kausi alkaa 4.lokakuuta kotiottelulla Montreal Canadiensia vastaan.