SM-liigan parhaaksi puolustajaksi viime kaudella valittu 19-vuotias Miro Heiskanen pääsee syyskuussa taistelemaan pelipaikasta Starsin harjoitusleirillä. Odotukset ovat kovat ja Heiskasen uskotaan murtautuvan välittömästi joukkueensa kokoonpanoon.

– Odotamme hänen olevan tärkeä osa joukkuettamme. Emme aio kiirehtiä hänen suhteensa. Annamme hänen pelata omilla vahvuuksillaan, jotta hän voi menestyä. Koska loppujen lopuksi, hän pystyy tekemään joukkueestamme paremman. Annamme hänen tehdä virheitä ja hän tulee saamaan niistä palautetta. Yritämme varmistaa, että hänet laitetaan sellaisiin tilanteisiin, joissa hän kykenee menestymään. Kun hän osoittaa kykyjä menestyksestä, annamme hänelle yhä vain enemmän ja enemmän, Starsin päävalmentaja Jim Montgomery puntaroi elokuussa NHL.comin haastattelussa.

matkasi Dallasiin muutama viikko sitten, jossa hän on päässyt jo tutustumaan tuleviin pelikavereihinsa. Stars-maalivahti Ben Bishop suorastaan häkeltyi näkemästään.

– Olin hieman yllättynyt. En osannut kuvitellakaan, kuinka iso hän on. Hän on todellakin valmis ottamaan paikkansa. Hän on 19-vuotias, mutta kun hän on jäällä, niin sitä ei todellakaan uskoisi. Hän vaikuttaa todella kypsältä ja puhuu loistavaa englantia. Olen todella innoissani ja uskon, että hänellä on kirkas tulevaisuus edessään. Ymmärrän nyt entistä paremmin, miksi hänet huudettiin niin korkealla numerolla, Bishop hehkutti keskiviikkona The Athleticin Sean Shapirolle.

Myös sentteri Jason Spezza oli samoilla linjoilla Bishopin kanssa.

– Hän on hämmästyttävä lahjakkuus. Hän ei jakele harhasyöttöjä ja luistelee kuin ammattilainen. Hänen peliälynsä, ymmärryksensä ja liikkuvuutensa kuvastavat sitä, kuinka erityinen pelaaja hän on.

Dallas pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa Suomen aikaa 19. syyskuuta, jolloin vastaan asettuu St. Louis Blues. Tuolloin myös Heiskasella on mahdollisuus vetää ensimmäiset piirtonsa NHL-jäähän.